Нд, 2024-05-05, 17:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:38
Для захисту України допомога від США "незамінна" — Шольц
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Канцлер Німеччини закликав Конгрес схвалити пакет військової допомоги Києву.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що він і президент США Джо Байден погоджуються, що Україна не змогла б захистити себе від агресії росії без допомоги від Штатів. Про це повідомляє Politico.

Обидва лідери зустрілися у Вашингтоні в п'ятницю, 9 лютого, на тлі того, як у Конгресі розглядається пакет військової допомоги на 95,3 мільярда доларів США, 60 мільярдів з яких призначені для підтримки України.

"Давайте не будемо ходити колами: підтримка з боку Сполучених Штатів незамінна у питанні того, чи зможе Україна захистити себе", - заявив Шольц після зустрічі.

Посилаючись на рішення ЄС виділити більше фінансування Києву на позачерговому саміті минулого тижня, канцлер Німеччини закликав Конгрес США зробити свій внесок у захист України, давши зелене світло подальшій допомозі.

Шольц сказав, що схвалення пакету допомоги у Конгресі США "надішле правильний сигнал російському президенту, що його надії на те, що він просто повинен почекати достатньо довго, поки підтримка друзів України в Європі, Північній Америці та інших країнах не ослабне, — марні".

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг нещодавно заявив, що Альянс повинен посилити свої військові можливості і бути готовим до конфронтації з росією, яка може тривати десятиліттями. Столтенберг застеріг, що у разі перемоги у війні проти України російська агресія може поширитися на інші країни.

Американські законодавці ведуть переговори про розгляд законопроєкту без положення про імміграцію, який включатиме фінансування для України та інші пріоритети національної безпеки США, однак такий підхід може зіштовхнутися з опозицією в Палаті представників, контрольованій республіканцями.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 252 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]