Пт, 2024-04-26, 03:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:42
Донька Тимошенко розповіла генсеку Ради Європи про суд над матір'ю
Інші останні Політичні новини

Донька Юлії Тимошенко Євгенія Карр та заступник голови "Батьківщини" Григорій Немиря зустрілися з генсекретарем Ради Європи Торбйорном Ягландом у Страсбурзі.

Як повідомляє сайт Тимошенко, на зустрічі у вівторок обговорювалися "питання політично-вмотивованого переслідування Юлії Тимошенко та членів її колишнього уряду, порушення фундаментальних прав та демократичних процедур" в Україні.

Ягланд наголосив, що країна, яка є членом Ради Європи, повинна дотримуватися європейських демократичних прав і процедур, а не порушувати їх.

"Саме цього ми очікуємо від української влади", - сказав він.

"Ми продовжуємо уважно відслідковувати ситуацію, тому що ті напрямки, в яких рухається сьогодні Україна, викликають у нас все більше занепокоєння", - заявив генсек Ради Європи.

"Ми очікуємо, що найближчим часом буде знайдено вихід із цієї ситуації", - додав він.

Прес-служба Тимошенко зазначає, що у понеділок Євгенія Карр та Григорій Немиря виступили з промовою на засіданні фракції Європейської народної партії (ЄНП) у Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Перед цим виступив представник Данського Гельсінського комітету з прав людини, автор двох доповідей про судове переслідування опозиції в Україні Мікаель Лінгбо.

Раніше у ПАРЄ відмовилися терміново говорити про Тимошенко. Там пояснили, що бюро не рекомендувало вносити українське питання з тієї причини, що воно обговорюватиметься "на різних платформах" - в ході обговорення доповіді (щодо України), у ході виступу міністра Костянтинa Грищенка. "Тому було вирішено не рекомендувати проводити таку дискусію, але остаточно рішення буде схвалено парламентською асамблеєю", - пояснив чільник ПАРЄ.

Пролунала думка, що обговорення Тимошенко в ПАРЄ може здатися тиском на суд в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1275 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]