Сб, 2024-04-27, 10:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:25
Допоможе у розмінуванні територій та передасть Україні комплекси ППО Греція
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Греція розглядає передачу Україні систем ППО, які раніше були закуплені у росії. Також країна Південної Європи приєдналася до коаліції щодо розмінування нашої країни.

Міністерство оборони Греції повідомило, що передасть Україні 90 тисяч патронів для гвинтівок M67, 4 мільйони патронів для стрілецької зброї та 70 гаубиць M114A1. Також, як повідомляють джерела, Афіни готові передати Україні російські комплекси ППО С-300 та "Тор-М1".

Це може бути зроблено після того, як ці системи замінять на бойовому чергуванні американські комплекси протиповітряної оборони MIM-104 Patriot. Про такі плани вже оголошено.

Крім того, Греція приєдналася до коаліції з розмінування України. Її очолюють Литва та Ісландія. Напередодні у Вільнюсі відбулася зустріч міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса із головою оборонного відомства Греції Нікосом Дендіасом. Після цього було оголошено рішення Афін приєднатися до коаліції.

Нагадаємо, це об'єднання держав створено для координації ситуації щодо майбутнього розмінування України. Засновано фонд, в якому акумулюються кошти на закупівлю інструментів та обладнання, які необхідні для цієї роботи.

Україна на сьогодні є найзамінованішою країною у світі, про це повідомляла ООН. Допомога Греції у цьому питанні вочевидь не буде зайвою, що й наголосив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 235 | Додав: admin | Теги: ппо, україна, Греція, розмінування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]