Нд, 2024-04-28, 17:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:51
"Дороговказ пораненого" - для військових створили структурований посібник
Інші останні Новини України

В Україні створили посібник “Дороговказ пораненого” – це структурована, покрокова інструкція, що містить порядок дій військових у разі отримання поранень.

Робота над дороговказом тривала два роки з перших днів повномасштабного вторгнення в межах реалізації програми “Врятуй кінцівку”, покликану зменшити інвалідизацію військових та слоганом якої є “Не ампутуй – врятуй”.

Авторська команда “Дороговказу пораненого” провела десятки консультацій з військовими та цивільними лікарями, бойовими медиками, ветеранами, безпосередньо з військовими, які отримали поранення та пройшли весь шлях від евакуації до одужання, з резидентами програми “Врятуй кінцівку”. На основі цієї роботи була сформована оптимальна та найефективніша дорожня карта дій для поранених.

Інструкції посібника спрямовані на зменшення ускладнень від травм, рятування кінцівок та зменшення ймовірності ампутації, і головне – збереження життя. Крім того, документ містить і юридичні поради, що допоможуть уникнути фінансових втрат.

У дороговказі вказані всі головні аспекти, які необхідно врахувати військовому на етапі евакуації, стабілізації, госпіталізації та лікування.

Інструкція буде вдосконалюватись з урахуванням нового досвіду лікарів та постраждалих. Надалі команда авторів ставить перед собою завдання масового розповсюдження та впровадження “Дороговказу пораненого”. В планах також створення однойменного мобільного застосунку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 268 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]