Пт, 2024-04-19, 01:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:10
Євросоюз має намір запровадити нові санкції одразу проти трьох країн
Інші останні Новини Європейського Союзу

Євросоюз на зустрічі глав МЗС країн-членів організації, наміченої на четвер і п'ятницю, обговорить і, можливо, затвердить нові "точкові санкції" проти Бєларусі, Сирії та Ірану через "відсутність прогресу" в ситуації у цих країнах.

Про це повідомляє агентство France-Presse з посиланням на неназваного високопоставленого представника ЄС.

У бєларуський "чорний список" голови МЗС ЄС мають намір внести близько 10 осіб і 29 організацій, проти яких діють санкції. Наразі в список входять вже 227 осіб, яким заборонений в'їзд до ЄС, передає РИА "Новости".

Близько десяти імен, імовірно, буде внесено в "чорний список" сирійських офіційних осіб та організацій, щодо яких введено санкції, які передбачають заборону на в'їзд на територію Євросоюзу і заморожування їхніх активів. Також міністри обговорять можливість посилення дипломатичного тиску на Дамаск.

"Ми вирішили діяти узгоджено. Але кожна країна буде ухвалювати рішення, виходячи з власної позиції", - заявив співрозмовник агентства.

У вівторок британська газета Daily Telegraph з посиланням на дипломатичні джерела повідомила, що голови МЗС ЄС, зокрема, внесуть у "чорний список" Асму Асад, дружину президента країни Башара Асада.

Ситуація в Сирії та Ірані в п'ятницю буде обговорюватися в присутності голови МЗС Туреччини Ахмета Давутоглу, зазначив співрозмовник France-Presse.

Міністри мають намір додати 18 імен і в іранський "чорний список", який нараховує 61 ім’я. Цим людям також забороняється в'їзд до ЄС, їхні активи заморожено.

Крім того, ЄС планує заборонити постачання до Ірану обладнання і програмного забезпечення, яке може бути використане для прослуховування телефонних дзвінків і контролю за інтернет-трафіком.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1159 | Додав: adminA | Теги: Євросоюз, санкції, проти трьох країн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]