Пт, 2024-04-19, 01:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:32
Фотовиставка "Між війною і миром. Україна – Ізраїль" проходить в Одесі
Інші останні Новини з регіонів України

В Одесі вчора відкрилася фотовиставка "Між війною і миром. Україна – Ізраїль". Як передає УНІАН, виставка відкрилася в центрі міста - в приміщенні Єврейського культурного центру "Бейт Гранд".

За словами організаторів, вона присвячена тонкій грані, що відокремлює мирне життя від війни і смерті.

Як зазначили організатори виставки, є дуже багато подібного і близького між сьогоднішнім Ізраїлем і Україною: боротьба за свою землю, відстоювання незалежності, мужній опір ворогові, прагнення до миру. Спостерігається потужний волонтерський рух серед ізраїльтян, які допомагають пораненим українцям, сиротам, які опинилися на лінії зіткнення в Донбасі. Це народна дипломатія, взаєморозуміння між людьми, яке працює набагато ефективніше і швидше за політику.

На виставці, зокрема, представлено роботи, зняті під час Революції Гідності, в зоні військового конфлікту на сході України, а також під час арабо-ізраїльських воєн. Ці образи поєднуються з картинками мирного життя: обличчями людей, природою, архітектурою.

У залі виставлено роботи відомих фотографів: Олександра Глядєлова (Україна), чиї знімки представлені на виставках у Франції та Сполучених Штатах, Олександра Козаченка (Україна) - провідного фотографа журналу Forbes Ukraine, автора сотень відомих фотографій революційного Майдану та ін.

Серію робіт про Ізраїль на виставці представляють Едді Геральд, який висвітлює військову тематику в гарячих точках, Павло Вальберг - відомий ізраїльський фотограф, лауреат міжнародного фотоконкурсу Sony WPA 2011, Дана Фрідландер-Орен - документальний фотограф і фахівець з панорамних фотографій, автор книги "Тель Авів 360" та Віктор Ольховський - уродженець Донецька, учасник багатьох фотовиставок в Ізраїлі та Україні.

Організаторами виставки виступають організація Israeli Friends of Ukraine (Ізраїль), міжнародна асоціація підтримки та розвитку української культури за підтримки благодійного фонду Ukrainian Jewish Encounter (Канада), Одеська міська рада, Єврейський культурний центр "Бейт Гранд", МАУ, а також Посольство України в Ізраїлі.

Виставка триватиме до 26 вересня.

Нагадаємо, на днях в Одесі під відкритим небом відбувся безкоштовний концерт грузинських артистів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 743 | Додав: adminA | Теги: фотовиставка Між війною і миром, Одеса, Україна – Ізраїль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]