Чт, 2024-04-25, 09:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:39
ГПУ запропонує Каськіву угоду зі слідством. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Прокуратура клопотатиме про пом'якшення покарання екс-голові Держінвестпроекту Владиславу Каськіву, якщо він піде на угоду зі слідством. Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін.

ЗМІ: Льовочкін і Фурсін причетні до справи Каськіва

"Те, що інкримінується пану Каськіву: це розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем групою осіб за попередньою змовою, що призвела до тяжких наслідків, а також підроблення документів", – зазначив він.

Зі слів заступника Луценка, якщо Каськів піде на угоду зі слідством, прокуратура клопотатиме про пом'якшення йому покарання.

"Якщо Каськів піде на угоду зі слідством, видасть спільників, надасть інформацію, яку потребує українське слідство, ми будемо клопотати про пом'якшення покарання, яке визначатиме вже український суд", – зауважив Єнін.

Як відомо, Каськіва підозрюють у розкраданні державних коштів у 2012-2013 роках – 7,5 млн гривень за укладеним договором про надання рекламних послуг з ТОВ "Глорія", як виявилося, фіктивних.

Також повідомлялося, що за офшорами, на які виводилися гроші з Агентства національних проектів, яке очолював Владислав Каськів, стоять Сергій Льовочкін та Іван Фурсін.

Каськіва затримали вночі проти 8 вересня. Пізніше його арешт підтвердив Інтерпол.

ЗМІ: Льовочкін і Фурсін причетні до справи Каськіва

Народні депутати України екс-"регіонали" Сергій Льовочкін та Іван Фурсін стоять за офшорами, на які були переведені гроші з Агентства національних проектів, яке очолював Владислав Каськів. Про це йдеться у розслідуванні Слідства.Інфо.

Слідчі, які розслідують справу Каськіва, встановили, як зникли з України 95 млн грн., виділених інвестору проекту "Якісна вода" компанії "Торговий дім "Борисфен". Спочатку гривні перевели в долари, а потім перекинули на Кіпр. Після цього місцева компанія розподілила гроші між ще трьома компаніями – однією з Кіпру і двома з Віргінських островів.

Фірми, на які перекидали гроші, тісно пов'язані з банками "Траста Коммерцбанка" та "Місто Банк", ниточки від яких ведуть до нардепа Івана Фурсіна. Латвійський банк "Траста Коммерцбанка" фігурував у гучному скандалі з "Вишками Бойка" разом теперішніми народними депутатами і дуже близькими бізнес-партнерами Сергієм Льовочкіним і Іваном Фурсіним. Ще один фігурант історії – компанія "Левіді Венчез Лімітед". На неї теж перекидали позичкові гроші і вона також пов'язана з Фурсіним: це одна з фірм, через яку Фурсін є акціонером "Місто Банку".

Посередником між Фурсіним та Каськівим виступала Ірина Майборода. Вона раніше очолювала "Благодійний фонд Івана Фурсіна", а зараз є членом спостережної ради "Місто Банку".

У розслідуванні йдеться, що у Фурсіна дуже тісні бізнесові стосунки з Сергієм Льовочкіним та його родиною, а також із засновником "Траста Коммерцбанка "Ігорем Буймістером та його колегою Чарльзом Трехерном. Усі вони тепер – серед акціонерів "Місто Банка".

"Це невеличкий, але ще один дуже важливий доказ можливої причетності Фурсіна до грошей з національних проектів, оскільки рахунки "віргінців" були відкриті саме в "Траста Комерцбанка", - йдеться у розслідуванні "Слідства.Інфо".

Фурсін – член неформального "газового" угруповання, куди крім нього входять відомі своєю проросійською орієнтацією Дмитро Фірташ, Юрій Бойко та Сергій Льовочкін. Саме Фурсін був молодшим партнером Фірташа та російського "Газпрому" в скандальній компанії "РосУкрЕнерго".   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: угода, Каськів, ГПУ, слідство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]