Сб, 2024-05-04, 19:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:17
Графіки відключень світла створили в Міненерго
Інші останні Економічні новини

В Міністерстві енергетики України вже створили графіки відключення світла по Україні. Проте застосовувати їх будуть лише на випадок значних обстрілів критичної інфраструктури. Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

"На сьогодні ми не плануємо запровадження графіків відключень тієї генерації, яка є. І навіть, якщо виникає невеличкий дефіцит — у нас є змога покривати його шляхом імпорту з сусідніх держав", — сказала вона.

Урядовиця зазначає: хоч відключень наразі не буде, графіки розроблялися ще влітку. Їх вже отримали всі регіони для того, аби не повторилася ситуація, як минулої зими.

"Ми повинні бути готові до будь-яких ситуацій, і повинні забезпечити справедливий розподіл електроенергії для всіх споживачів. Тому графіки дійсно є, але запровадження їх поки не планується. Це станеться хіба що, якщо в нас будуть значні пошкодження в разі обстрілів", — пояснила Гринчук.

Нагадаємо, що в Укренерго зафіксували рекордний рівень споживання електроенергії за цей опалювальний сезон. Україна залучала аварійну допомогу з Румунії та Польщі.

Ще раніше відомство оголосило про перевірки на теплових електростанціях країни. Ці дії відбулися після того, як міністр енергетики Герман Галущенко розпорядився Держенергонагляду провести екстрені перевірки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 304 | Додав: admin | Теги: Світло, міненерго, відключення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]