Чт, 2024-05-09, 00:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
Ініціативу щодо введення англійської мови як ключового засобу міжнародного спілкування Верховна Рада підтримала
Інші останні Культурні новини

Верховна Рада підтримала ініціативу щодо введення англійської мови як ключового засобу міжнародного спілкування

Рада ухвалила законопроєкт про статус англійської мови в Україні: що він передбачає

Верховна Рада в середу, 22 листопада, вирішила підтримати законопроєкт №9432, що сприяє використанню англійської мови у країні. Це рішення отримало вражаючу підтримку 278 голосами народних депутатів, без жодного голосу проти.

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про застосування англійської мови в Україні. Документ було проголосовано під час засідання у середу, 22 листопада.

Законопроєкт підтримали 278 народних депутатів.

Відповідно до проголосованого проєкту закону, англійська мова отримає в Україні статус однієї з мов міжнародного спілкування. Тобто її буде повноцінно інтегровано у життя українців.

Також документ передбачає, що низка посадовців повинні володіти англійською, щоб мати змогу займати свою посаду. Перелік таких категорій посад визначать трохи згодом.

Ще одним пунктом документу до голосування був перехід усіх кінотеатрів України на показ англомовних фільмів мовою оригіналу з українськими субтитрами. Однак це викликало протест серед українців, тож від цієї норми довелося відмовитися.

Тепер Верховна Рада повинна проголосувати документ у другому читанні, а потім його має підписати президент Володимир Зеленський.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 327 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]