Вт, 2024-05-07, 03:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:02
Скільки країн вже підписали декларацію щодо Голодомору - міністр повідомив
Інші останні Новини України

55 держав-членів ООН та делегація ЄС підписали ініційовану Україною в ООН Декларацію до 90-х роковин Голодомору 1932−1933 років.

Про це розповів у соцмережі X (колишній Twitter) міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він висловив подяку всім державам, що зайняли принципову позицію, та розповів, що українські дипломати продовжують працювати над відновленням історичної справедливості та вшануванням жертв Голодомору.

«Важливо, що увага до Голодомору в ООН зростає, а кількість підписів різко зросла в порівнянні з попереднім таким документом у 2018 році», — зазначив глава МЗС.

Він додав, що жахи Голодомору мають нагадувати всім про необхідність запобігання подібним звірствам і спробам використання продовольства як зброї, які робить росія у нинішній війні проти України.

21 листопада постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд виступила на Раді безпеки ООН, де згадала Голодомор та порівняла кремлівського ватажка путіна з радянським диктатором йосипом сталіним.

Наразі Голодомор визнали геноцидом українського народу парламенти близько трьох десятків країн світу, а також Європейський парламент і Парламентська асамблея Ради Європи.

Американський штат Нью-Йорк ще раз підтвердив визнання Голодомору геноцидом українського народу. Там видали прокламацію з нагоди 90 роковин Голодомору 1932-33 років.

 Айова стала 33-м американським штатом, який визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. Також штат проголосив листопад місяцем пам’яті про Голодомор.

13 червня Голодомор 1932-1933 років визнала геноцидом Палата депутатів Люксембургу.

25 травня аналогічне рішення ухвалила нижня палата парламенту Великої Британії.

23 травня декларацію про визнання Голодомору геноцидом українців ухвалив парламент Словенії.

А 17 травня визнання Голодомору геноцидом українського народу підтримала верхня палата парламенту Франції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 210 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]