Пн, 2024-05-06, 19:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:34
Ювелірні вироби – краса, яка поза часом
Інші останні Новини України

Перші ювелірні вироби з благородних металів з'явилися приблизно три тисячі років тому. З того часу чимало всього змінилось у моді, смаках і технологіях, але незмінним залишилось прагнення людей до прекрасного. Сьогодні ювелірні прикраси більш доступні й різноманітні, але не менш популярні, ніж у минулі часи.

Трохи з історії ювелірного мистецтва

Першими вироби із золота стали створювати єгиптяни три тисячі років тому. Поряд із золотими фігурками вони виготовляли прикраси, інкрустовані лазуритом, агатом, бірюзою. Стародавні греки використовували в ювелірній справі техніку філіграні, а також першими навчились робити золоті ланцюжки.

Розквіт ювелірного мистецтва стався у Візантії за часів середньовіччя. У моду увійшли камеї, перлинні прикраси, інкрустації аметистами, смарагдами та сапфірами, а також камені у гладенькій огранці кабошон. В епоху Ренесансу з'явилися масивні перстні та ланцюги, прикраси з чорними алмазами, банти та пряжки з дорогоцінними вставками. Захоплення стилем бароко подарувало світу дорогоцінні прикраси з яскравими каменями та витягнутими перлинами, багаторядні перлинні намиста, сережки жирандоль та шандельєри, ажурні кольє та банти з дорогоцінними підвісками.

У сімнадцятому столітті на сцену вийшов стиль рококо з його численними завитками, плавністю й витонченістю. Модниці-аристократки носили сережки бріолез – з рухомими підвісками та діамантами. Дорогоцінними каменями прикрашалися шпильки, пір'їни на капелюхах, рукоятки шпаг та багато іншого. У цей час з'явилися легендарні сотуари – довгі перлинні нитки для нарядів і зачісок. До списку популярних каменів приєдналися гранати та різнокольорові кварці.

У дев'ятнадцятому столітті розкіш почала здавати позиції – сережки зменшилися в розмірах, ланцюжки стали тоненькими, а інші коштовності – непомітними. За часів Наполеона, коли панував стиль ампір, золото значно поступилося місцем біжутерії.

Популярні стилі ювелірного мистецтва

Двадцяте і двадцять перше століття стали періодом технократії, що не могло не позначитися на ювелірному мистецтві. Популярні стилі прикрас епохи нових технологій:

  • Кубізм – батько геометричного стилю, який сьогодні вважається одним із найпопулярніших у ювелірній справі.
  • Конструктивізм – характеризується складеними виробами, які можуть трансформуватися. Яскравий приклад – сережки-трансформери, які сьогодні на піку моди.
  • Абстракціонізм – химерні форми, асиметрія, несподівані ефекти. Такі прикраси будять фантазію і ніколи не виходять із моди.
  • Футуризм – незвичайні обтічні форми, космічна тематика, фантазійність. Ідеальні прикраси для створення унікального стилю.
  • Хай-тек – строгі лаконічні прикраси простих чи оригінальних геометричних форм. Іноді імітують елементи високих технологій, наприклад мікросхему або частину материнської плати.

Популярні ювелірні прикраси

Як і в минулі часи, каблучки відносяться до найпопулярніших ювелірних прикрас – обручки, каблучки на заручини, чоловічі печатки, коктейльні, фалангові та інші.

Сережки (https://zolotoy-standart.com.ua/ua/catalog/sergi/) відзначаються різноманіттям видів і дизайнів – від маленьких цвяшків до багатоярусних шандельєр. Окремим трендом стали сережки кафи; незмінною популярністю користуються сережки-конго.

Браслети – на руку чи на ногу, жорсткі чи м'які, лаконічні чи з різноманітним декором. Набірні браслети в стилі Пандора із шармами залишаються в топі.

Шийні прикраси – ланцюжки, намиста, кольє та  підвіски. В моді еклектика та багатошаровість, що дозволяє поєднувати кілька прикрас одночасно, покладаючись на індивідуальний смак.

Брошки та значки – виготовляються у різних дизайнах, у тому числі флористичному та анімалістичному, але особливо популярні моделі з національною українською символікою.

ТОП 10 найвідоміших ювелірних брендів

  1. Cartier – французький виробник, відомий як «ювелірний бренд королів». Серед впізнаваних виробів з благородних металів – каблучка Трініті із золота трьох кольорів, колекція прикрас у вигляді пантери зі смарагдовими очима, браслет у вигляді цвяха та інші.
  2. Van Cleef&Arpels – ще один французький виробник категорії люкс. Унікальна концепція відображає паризьку атмосферу та оригінально обігрує самоцвіти. Особливо популярна колекція виробів із золота Alhambra, присвячена тематиці чотирилистої конюшини.
  3. Tiffany&Co – американський ювелірний бренд, який створив ту саму каблучку на заручини з діамантом (https://zolotoy-standart.com.ua/ua/catalog/koltsa-dlya-pomolvki-s-brilliantom/). Не меншою популярністю користуються колекції прикрас у вигляді літери Т.
  4. Bvlgari – італійський ювелірний дім, що прославився прикрасами з кольоровими каменями та діамантами. Відродив гладеньку огранку каменів «кабошон», популярну в античні часи.
  5. Damiani – італійський виробник, вся ювелірка якого створюється ручним способом. Його заслугою є унікальна огранка діамантів lunette, а візитівкою – каблучка з діамантом Queen з білого та рожевого золота.
  6. Tous – іспанський бренд, прикраси якого відрізняються незвичайним милим дизаном. Визначні риси – яскраві камені, ніжні та плавні форми, легкість та невимушеність. Головний символ – милий ведмедик, який фігурує на різних золотих аксесуарах.
  7. Baraka – італійський виробник, який створює виключно чоловічі ювелірні прикраси. Фішкою бренду є впізнаваний дизайн у стилі механіки.
  8. Mikimoto – японський бренд, який спеціалізується на прикрасах із перлів та діамантів, а крім того, вирощує перли за власним унікальним методом.
  9. Pandora – датський ювелірний дім, який набув широкої популярності завдяки тому самому набірному браслету з шармами.
  10. Boucheron – французький ювелірний бренд, який поєднує стару добру класику з неординарними рішеннями. Найвідоміші прикраси – каблучка Quatre із триколірного золота, кераміки та самоцвітів, колекція Animaux з прикрасами у вигляді змії.

Де купити ювелірні вироби в Україні

Придбати вишукані прикраси з благородних металів ви можете в нашому інтернет-магазині Золотий Стандарт (https://zolotoy-standart.com.ua/ua/). Всі вироби в онлайн каталозі розподілені за категоріями з можливістю відфільтрувати товари за різними характеристиками – металом, вставкою, стилем, ціною та іншими. Замовлення можна зробити онлайн або по телефону, оформити доставку – по Києву та всій Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 389 | Додав: admin | Теги: ювелірка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]