Вт, 2024-04-30, 19:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:10
Хто є загрозою для Ізраїлю - до війни проти ЦАХАЛ можуть приєднатися 4 країни, - експерт
Інші останні Новини світу

Терористи ХАМАС мають обмежену кількість ракет, проте палестинських бойовиків можуть підтримати треті сторони.

Дії палестинських терористів ХАМАС у війні з Ізраїлем можуть підтримати 5 країн світу, тож ізраїльскій армії ЦАХАЛ, ймовірно, доведеться закривати своїми силами одразу декілька напрямків фронту.

Таку думку висловив активіст Давід Майофіс ЗМІ. Він підкреслив, що у порівнянні з армією Ізраїлю, палестинці мають набагато менше ресурсів - їм вистачить ракет максимум на 2-3 місяці, тож війна триватиме саме такий період у випадку, якщо до неї не втрутяться треті сторони.

"Я думаю, що війна в Ізраїлі мінімум триватиме не більше трьох місяців... Палестинських бойовиків менше, але ракет в ХАМАС вистачить на місяць-два", - вказав Майофіс.

Вважається, що до бойових дій між ХАМАС та ЦАХАЛ можуть доєднатися ще 4 країни: палестинських терористів можуть підтримати Сирія, Іран, Ємен, а також Ліван. Однак Майофіс акцентує, що особливу небезпеку у цьому переліку становить Іран, оскільки він являється прямим союзником росії.

"Іран сильніший разом з кремлем. У них багато спільних угод, вони абсолютно скоординовані. Зараз Іран - один з головних союзників росії", - акцентував Майофіс.

Наразі саме руками Тегерану (столиця Ірану) фінансується чимало операцій різних терористичних угрупувань, які дестабілізують ситуацію у світі. Наприклад, Іран підтримує єменський рух Хуті, Хезболлу в Лівані, а також, окрім ХАМАСу, Палестинський джихад у Секторі Гази, вказав активіст.

На його думку, ризик, що війна може розгорнутися одразу на 5 фронтів, також розуміють партнери Ізраїлю. Не дарма США та Велика Британія стягують власні війська ближче до ізраїльських кордонів (у Середземне море), заявив громадський діяч.

Він припустив, що США готуються вдарити ракетами по терористичним угрупуванням в Лівані, щоб також допомогти ЦАХАЛ у війни з палестинцями.

Напад ХАМАС вплинув на відносини Нетаньяху з путіним

На думку видання The Wall Street Journal (WSJ), попри війну в Україні прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху зміг зберегти доволі теплі відносини з російським лідером путіним, однак напад ХАМАС на ізраїльські території все змінив.

Там вважають, що тепер нейтральна позиція Нетаньяху щодо дій окупантів та надання зброї Україні зміниться. У WSJ наголошують, що путін - чи не єдиний лідер, який офіційно не висловив співчуття Ізраїлю у зв'язку з загибеллю 1300 мешканців країни, яких вбив ХАМАС. путін є союзником Ірану, а Іран, у свою чергу, підтримує дії палестинських терористів, вказує ЗМІ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 369 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]