Чт, 2024-05-02, 13:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:41
Конгрес США - росія вкрала мільйони тонн української пшениці
Інші останні Економічні новини

Доповідь Конгресу США заснована на даних американської розвідки, супутникових знімках та повідомленнях з відкритих джерел.

На тлі повномасштабного вторгнення в Україну, росія вкрала близько шести мільйонів тонн українського зерна, зібраного у 2022 році.

Про це йдеться в доповіді Конгресу США, яка заснована на даних американської розвідки, супутникових знімках та повідомленнях з відкритих джерел.

Як йдеться у документі, вантажні судна, які використовувалися для транспортування вкраденого зерна з окупованих росією територій у 2022 році, курсували вздовж узбережжя Туреччини для доставки вантажів до портів Сирії, Ізраїлю, Ірану, Грузії та Лівану.

Крадіжка українського зерна

Станом на 17 червня 2022 року росія вкрала до 500 000 тонн української пшениці на суму 100 мільйонів доларів. Велика частина цього вантажу була доставлена вантажівками в порти в окупованому Криму, а потім перевезена суднами, в тому числі, що знаходяться під західними санкціями.

У жовтні 2022 року повідомлялося про те, що росія збирається вкрасти ще мільйони тонн українського зерна. Окупанти планували отримати за рахунок нелегального експорту зерна близько 600 мільйонів доларів.

кремль постачає вкрадену в Україні пшеницю до Сирії, а також постраждалим від посухи країнам Африки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 350 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]