Нд, 2024-05-19, 21:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:27
Кримінальні новини: у шахраїв з'явилася нова схема, пов'язана з віддаленою роботою
Інші останні Кримінальні новини

Кримінальні новини: у шахраїв з'явилася нова схема, пов'язана з віддаленою роботою

поліція Останнім часом експерти в кримінальній галузі розкрили нову схему шахрайства, яка маскується під пропозицію віддаленої роботи, повідомляється про це в пресі, яка відслідковує кримінальні новини Волині та Луцька, а також у світі.

За даними експертів, попит на віддалені вакансії, що зріс в період пандемії, спровокував нову хвилю крадіжок. Згідно зі схемою зловмисників, здобувачеві дзвонить шахрай, який озвучує вигідні умови праці. Після цього рекрутер надсилає посилання на додаток, який потрібно встановити на телефон під приводом захищеного корпоративного месенджера, в якому пройде наступний етап співбесіди, або необхідності ознайомитися із продуктом компанії.

Після установки програми вірус, захований всередині програми, відразу передає пряме управління телефоном зловмисникові, або ж перехоплює пароль від мобільного банку жертви.

"Підсумок завжди один - гроші зникають з рахунку. Даний факт особливо неприємний для людини, яка знаходиться в пошуку роботи. Пам'ятайте: зазвичай шахрайський спосіб обману відбувається раптово та швидко", - попередили експерти кримінальної галузі.

Правила, яких варто дотримуватися, щоб не попастися на виверти шахраїв

Експерт із кримінальних злочинів перераховує шість простих правил, які повинні вберегти кожного від попадання в тенета шахраїв:

  • не надсилайте сумнівним кореспондентам скани ваших документів, особливо на початковому етапі спілкування;
  • не робіть "заставний платіж" або інші платежі - робота передбачає, що це вам будуть платити за працю, а не навпаки. Це повинно стати приводом насторожитися або навіть попрощатися з потенційним "роботодавцем";
  • не піддавайтеся на переконання або навіть тиск з метою встановити який-небудь додаток відразу в процесі розмови (щоб не було часу помітити його шкідливу активність) - відразу завершуйте спілкування з цією особою;
  • не переходьте за посиланнями на скачування файлів і додатків, які вам надсилають незнайомі і малознайомі люди. Якщо вам пропонують завантажити якийсь додаток, попередньо зверніться за допомогою і з'ясуйте - про що мова, подивіться на рейтинг та відгуки в магазині. Нерідко поверхневого пошуку досить, щоб переконатися, що перед вами шахраї;
  • не повідомляйте нікому телефоном свої персональні дані, паролі та реквізити карт. Це ніяк не сприятиме пошуку роботи;
  • завжди тримайте включеним антивірус на ПК і смартфоні, не забувайте його оновлювати і регулярно проводити сканування на віруси.

Короткий висновок

Шахраї зможуть вас обманути, лише якщо ви втратите пильність. Проте, якщо ви не хочете бути героєм кримінальних новин, тоді радимо завжди зберігати спокій і не втрачати концентрації — це запорука, що вас не вдасться провести навколо пальця.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 644 | Додав: admin | Теги: кримінал, новини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]