Нд, 2024-05-05, 10:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:04
Лауреатів шнобелівської премії оголосили у Гарварді
Інші останні Культурні новини

Гарвардський університет (США) вручив уже 28-й раз "Шнобелівську премію".

Диплом, статуетку та по 10 трильйонів доларів (щоправда, зімбабвійських) отримають лауреати цієї псевдонаукової премії.

Так, премія з медицини дісталася Девіду Уортінгеру та Марку Мітчеллу з університету Мічігану. Вони запропонували позбавлятися каменів у нирках, катаючись на американських гірках.

За їхніми спостереженнями, це допомагає 70% пацієнтів. Причому, якщо сидіти в останньому вагоні поїзда, то шанси значно збільшуються, якщо їхати в головному вагоні (64 відсотки проти 16-ти).

У галузі економіки "шнобелівку" присуджено канадським дослідникам, які переконані в ефективності використання ляльок вуду проти несправедливих керівників.

Дослідники стверджують, що для начальства такі сеанси нешкідливі, а ось їхнім підлеглим вони приносять полегшення та почуття, що справедливість відновлено.

"Шнобеля" у сфері здорового харчування вручили Джеймсу Коулу із британського університету Брайтона. Він довів, що не варто їсти м’ясо людей, оскільки це погано позначається на фізичному стані людини.

Були відзначені й інші безглузді, дивовижні та кумедні дослідження. Номінантами "шнобелівки" також стали дослідники, які довели, що людська слина найкраще відомих хімічних засобів відчищає забруднені позолочені статуї XVI століття; і що людина може визначити на смак вино, де побувала муха.

Як сумнівні самі дослідження, відзначені цією премією, і нагорода них теж дуже символічна. Долар Зімбабве був вилучений з обігу ще в 2009 році, тож купюра в 10 трильйонів може становити інтерес лише для нумізматів, та й у них вона коштує «копійки».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 552 | Додав: admin | Теги: шнобелівська, лауреат, премія, Гарвард | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]