Сб, 2024-04-27, 21:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:01
Медики повідомили, що Байден може виконувати президентські обов’язки - "жодних проблем"
Інші останні Новини світу

Президент США Джо Байден пройшов щорічний медичний огляд. Результати показали, що американський лідер може виконувати президентські обов’язки. Повідомляє CNN.

Доктор Кевін О’Коннор сказав у доповідній записці, що цьогорічний медогляд не виявив “жодних нових проблем” щодо здоров’я президента. Раніше Білий дім заявив, що когнітивний тест не проводився, оскільки О’Коннор не вважав це за потрібне.

"Президент почувається добре, і цьогорічний медичний огляд не виявив нових проблем. Він продовжує бути придатним до виконання обов’язків і повністю виконує всі свої обов’язки без будь-яких винятків або пристосувань", – написав О’Коннор.

Він додав, що Байден – здоровий та активний 81-річний чоловік, який може успішно виконувати обов’язки президента, голови виконавчої влади та головнокомандувача.

У листі О’Коннора детально описано, що Байден проходив перевірку у низки вузькопрофільних медиків. Серед них оптометрист, стоматолог, ортопед, фізіотерапевт, невролог, фахівець зі сну, кардіолог, радіолог та дерматолог.

О’Коннор також зазначив у листі, що інші лікарі в медичній частині Білого дому переглянули його звіт.

 “Кожен із цих спеціалістів незалежно переглянув таблицю, оглянув президента та погодився з моїми висновками та рекомендаціями”, — написав він.

Попередні обстеження показали, що у Байдена затверділа хода, спричинена “зносом” хребта. Обстеження 28 лютого відзначило, що артритні зміни Байдена залишаються помірними або важкими, але все ще не призводять до настільки значного здавлення нервових корінців, щоб вимагати будь-якого спеціального лікування”.

Байден є найстарішим президентом США. У випадку, якщо цьогоріч він переможе на виборах президента, то його другий термін у ролі глави держави завершуватиметься, коли йому виповниться 86 років.

Президента США активно критикують щодо його віку та витривалості. Зокрема за даними опитування, яке CNN проводило на початку січня, 46% демократів вислови занепокоєння щодо віку Байдена.

Недавнє національне опитування Університету Квінніпіак показало, що лише близько третини зареєстрованих виборців (35%) вважають, що Байден має необхідну фізичну форму, тоді як 34% кажуть, що він має розумову готовність служити на другий термін.

Попри те, що вік Байдена був одним із головних політичних питань, які його хвилювали перед його переобранням, президент США поставився до цього з гумором, сказавши після огляду, що його лікарі “думають, що я виглядаю занадто молодо”.

 Президент США Джо Байден неочікувано з’явився у вечірньому шоу, де, зокрема, пожартував щодо своєї “змови” зі співачкою Тейлор Свіфт.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 247 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]