Сб, 2024-04-27, 23:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:01
Ми сформуємо новий уряд, це кінець правління "Права та справедливості" - Туск
Інші останні Новини Європейського Союзу

Він заявив, що виборці усунули від влади правлячу партію.

Лідер польської опозиції, колишній прем’єр-міністр і голова блоку "Громадянська коаліція" Дональд Туск оголосив, що найближчим часом вони сформують новий уряд.

Заява прозвучала після презентації результатів екзит-полу, згідно з якими опозиція має шанс прийти до влади. "Польща перемогла, демократія перемогла, ми усунули їх від влади. Все вказує на те, що цей результат міг бути ще кращим. Але сьогодні ми вже можемо сказати це. Це кінець цього поганого часу, це кінець правління "Права та справедливості", - цитує Туска TVN24.

Також він назвав 15 жовтня "одним із найпрекрасніших днів польської демократії". "Ми створимо найближчим часом новий, добрий, демократичний уряд разом з нашими партнерами. Польща перемогла. Ви перемогли", - додав він.

Вибори у Польщі: дані екзит-полів

За даними екзит-полу компанії Ipsos, до польського Сейму проходять п'ять політичних партій: "Право і справедливість", Громадянська коаліція, "Третій шлях", Ліва партія та Конфедерація. Правляча "ПІС" отримала 36,8% голосів, а "Громадянська коаліція" Туска - 31,6%.

Нагадаємо, що у вересні Туск закликав збільшити військову допомогу Україні, зазначивши, що її перемога є частиною національних інтересів Польщі.

Також він критикував дії польської влади під час "зернового конфлікту" між Варшавою та Києвом, викликаним польською забороною на експорт зерна.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 327 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]