Нд, 2024-04-28, 15:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:18
Айдентику до 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка Мінкульт виклав для загального користування
Інші останні Культурні новини

Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, що у співпраці із Харківською академією дизайну і мистецтв (ХДАДМ) та Держмистецтв було розроблено айдентику до 210-річчя від дня народження українського поета, художника Тараса Григоровича Шевченка.

Мінкульт на своєму сайті розмістив лінк, за яким запрошує всіх охочих використовувати пакет візуальних матеріалів.

Авторки нової айдентики — студентки ХДАДМ Анна Ротченкова, Аліна Тимошенко, Анастасія Капустіна, Софія Клименко. Керівник — Лесняк Володимир Іванович, дизайнер-графік, професор ХДАДМ.

Крім того, у своєму повідомленні пресслужба МКІП нагадала, що 23 лютого Уряд затвердив план заходів з підготовки та відзначення на державному рівні 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Окрім церемонії нагородження лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка, заплановані також різноманітні тематичні заходи, публікація книжкових видань та підтримка показу фільмів «Тарас. Повернення» і «Кобзар. Історія однієї книги» під час всесвітнього кіномарафону «Cinemaid Ukraine Charity Film Marathon».

Як раніше писали ЗМІ, Національний музей Тараса Шевченка та Rаvatar презентували офіційну інстаграм-сторінку віртуального Тараса Шевченка, створеного за допомогою штучного інтелекту.

У червні 2023-го стало відомо, що на дні Каховського водосховища знайшли рештки церкви, яку малював Тарас Шевченко і про яку писав Олександр Довженко.

Минулого року, у 209-й день народження Тараса Шевченка, у соцмережах користувачі масово публікували вірш «Отак подивишся здаля на москаля», який однак не належить перу Кобзаря.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 260 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]