Сб, 2024-05-04, 09:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:34
Можливе розширення структури не виключають у ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

У жовтні 2023 року члени Європейського Союзу представлять пропозиції щодо можливого розширення структури. Очікується, що саме цього місяця Єврокомісія представить свої щорічні звіти щодо прогресу усіх країн, що перебувають у процесі вступу до ЄС.

Про це повідомив Єврокомісар з питань розширення і сусідства Олівер Варгеї, пише Euractiv.

"Ми готові виступити зі сміливими пропозиціями та з новими ідеями", — заявив Варгеї.

За словами Єврокомісара, план розширення, який буде представлено у жовтні, прискорить інтеграцію кандидатів у Європейський Союз.

"Він міститиме все — від реформ у сфері верховенства права, демократії, економічних реформ та інтеграції до поліпшення інвестиційного клімату і надання — що також важливо — необхідної фінансової підтримки для подолання розриву в розвитку до того, як ці країни стануть членами ЄС", — наголосив Варгеї.

Для реалізації даного плану буде збільшений фонд ЄС для країн-кандидатів на вступ та надання раннього доступу до певних сфер політики блоку.

"Буде набагато легше інтегрувати ці країни, якщо вони будуть набагато більш розвиненими, ніж зараз і ніж у попередніх випадках розширення", — додав Єврокомісар.

Як відомо, 30 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що відбулась велика нарада з представниками парламенту, з урядовцями та міжнародниками щодо нашої готовності до відкриття переговорів про членство з Євросоюзом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 376 | Додав: admin | Теги: ЄС, структура, розширення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]