Чт, 2024-05-02, 04:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:29
Можливість відправки в Україну спецназу розглядає Франція
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Франція розглядає можливість дозволити спецназу та деяким іншим військовим підрозділам перетинати кордон України. Про це пише французька газета Le Monde.

За даними ЗМІ, на українських територіях знаходяться співробітники Генеральної дирекції зовнішньої безпеки Франції (DGSE), але "навіть можливу смерть деяких з них на даний момент можна заперечувати", зазначає газета.

Французький спецназ, бійці якого не належать до таємних агентів і підкоряються генштабу, не перетинають український кордон — щоб навчати українських солдатів або контролювати постачання озброєнь, вони приїжджають до сусідніх країн.

Але зараз, пише Le Monde, "у центрі французьких роздумів є ідея дати можливість цим військовим інструкторам перетинати український кордон, потенційно з іншими звичайними підрозділами".

У матеріалі видання зазначається, що цей варіант не передбачає масованого розгортання військ, і насамперед розглядається як засіб поставити росію перед "стратегічною дилемою".

Видання передбачає, що солдати з Франції чи інших країн зможуть бути присутніми на об'єктах наземної протиповітряної оборони, що потенційно зробить деякі райони України безпечними та серйозно обмежить удари російської армії.

Це також може виявитись важливим, коли в Україну прибудуть американські літаки F-16.

Крім того, як повідомляє французька газета Le Figaro, президент Франції Еммануель Макрон проведе 7 березня зустріч із усіма політичними силами Франції, щоб обговорити це питання. Єлисейський палац надіслав запрошення лідерам партій, представлених у парламенті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 260 | Додав: admin | Теги: Спецназ, україна, Франція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]