Пт, 2024-05-10, 15:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:21
Можуть скоротити до 9 місяців термін дії ковід-сертифікатів
Інші останні Новини Європейського Союзу

Дію ковід-сертифікатів можуть скоротити із 1 року до 9 місяців. Після цього для продовження терміну вакцинованим потрібна буде бустерна (третя) доза вакцини.

Таку рекомендацію для поїздок територією ЄС дала Європейська комісія.

Термін відраховується від отримання другої дози.

Єврокомісар Дідьє Рейндерс зазначив, що оскільки курс вакцинації захищає 6 місяців, після чого захист слабшає, тому ще 3 місяці надається, щоб люди мали час зробити бустерну дозу.

Як довго діятиме сертифікат після бустеру, у Єврокомісії поки не повідомляють, однак припускають, що сертифікат після третьої дози діятиме довше.

“Враховуючи, що додаткова доза може надавати довший захист, ніш перший курс вакцинації, Комісія буде пильно слідкувати за новими науковими даними щодо цього. І на їх основі Комісія може пізніше виступити із певними пропозиціями щодо терміну дії”, – сказав Рейндерс.

Винятки щодо дії сертифікатів після першого курсу хочуть запровадити для водіїв вантажівок, дітей та жителів транскордонних регіонів.

Нові правила, у разі їх затвердження, дозволять подорожувати до ЄС дітям до 6 років без будь-яких обмежень. Дітям від 6 до 12 років також пропонується дозволяти подорожі без обмежень, якщо вони тільки не прибувають з країн, віднесених до темно-червоної зони на мапі ЄС. Тоді вони повинні мати сертифікат або негативний тест. До дітей старше 12 років будуть застосуватися ті ж правила, що і до дорослих.

Також пропонується змінити критерії, які використовуються для кольорової мапи країн, на якій вказується рівень поширення коронавірусу. Ключовими будуть три критерії: рівень нових випадків, рівень вакцинації і рівень тестування.

Наразі планують, що нові правила почнуть діяти з 10 січня 2022 року, до цього їх має затвердити Рада ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 580 | Додав: adminA | Теги: 9 місяців, термін дії ковід-сертифікатів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]