Сб, 2024-04-27, 04:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:14
На Івано-Франківщині виліплять Шухевича з тонни бронзи
Інші останні Офіційні новини
У Калуші на Івано-Франківщині планують поставити бронзовий пам'ятник головнокомандувачу Української повстанської армії Роману Шухевичу.

Згідно попереднього підрахунку, загальна вартість виробництва бронзової скульптури разом з постаментом складе 266,87 тис. грн.

Для спорудження пам'ятника використають 1100 кг бронзи, які обійдуться у 58,6 тис. грн.

Як повідомив один із представників ініціативної групи, голова історичного товариства "Українська Варта" Станіслав Власов, зараз вже закінчують загальний проект і всю іншу необхідну документацію для його будівництва і встановлення.

Скульптор Ігор Семак розпочав виготовляти скульптурну частину пам'ятника в натуральну величину та готує гіпсові форми для відливки пам'ятника в бронзі. Також йдуть роботи по виготовленню гранітного постаменту.

Нагадаємо, 27 квітня 2010 року Калуською міською радою було прийнято рішення № 1161 про спорудження пам'ятника Роману Шухевичу та затверджено відповідний оргкомітет.

26 травня 2010 року депутати Калуша прийняли рішення про присвоєння Шухевичу звання "Почесний громадянин міста Калуша".

Нагадаємо, 2 серпня Вищий адміністративний суд визнав незаконним указ третього президента Віктора Ющенка про присвоєння Роману Шухевичу звання Герой України у зв'язку з тим, що Шухевич не був українським громадянином.

Як прокоментував рішення суду чинний президент Віктор Янукович, оцінювати історичних персонажів мають історики. А Ющенко оскаржив у ВСУ скасування звання "Герой України" Бандери та Шухевича.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1448 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]