Чт, 2024-05-09, 05:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:15
На обслуговування F-16 Канада виділить Україні 44 млн доларів
Інші останні Економічні новини

Кошти допоможуть забезпечити критично необхідні для F-16 матеріали та обладнання, такі як запасні частини, станції озброєння, авіоніка та боєприпаси.

Канада заявила про виділення Україні 60 млн канадських доларів (близько 44 млн доларів США) на підтримку сталого потенціалу винищувачів F-16. Про це оголосив міністр оборони Канади Білл Блер на засіданні формату "Рамштайн" у середу, 14 лютого.

"На сьогоднішньому засіданні міністр Блер оголосив, що Канада зробить новий внесок у розмірі 60 мільйонів доларів до Коаліції з посилення потенціалу ВПС України. Цей внесок буде спрямований на підтримку створення сталого потенціалу винищувачів F-16 в Україні", — йдеться у повідомленні.

Цей внесок ґрунтується на раніше оголошеній підтримці Канадою Коаліції з підготовки винищувачів F-16 для України.

Минулого місяця Блер оголосив, що Канада зробить свій внесок у навчання, надавши цивільних інструкторів, літаки та допоміжний персонал. Ця підтримка оцінюється приблизно в 15 мільйонів канадських доларів і триватиме з лютого 2024 по 2025 рік.

Канада також забезпечує підготовку англійської мови для особового складу Повітряних сил ЗС України в мовній школі Канадських збройних сил.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 225 | Додав: admin | Теги: обслуговування, f-16, україна, Канада | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]