Чт, 2024-05-09, 14:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:59
На відновлення України Німеччина виділяє ще €200 мільйонів
Інші останні Новини з регіонів України

Державна секретарка Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Йохен Фласбарт оголосила про виділення ще 200 мільйонів євро на відновлення України. Про це вона заявила під час візиту в Україну, передають Bild та Taggeschau з посиланням на dpa.

Гроші мають бути спрямовані на освіту, охорону здоров’я, постачання питної води та реконструкцію міст.

Фласбарт наголосила, що Україні важливо зберегти ключові сектори економіки, такі як сільське господарство, тому що людям потрібні перспективи та робочі місця.

У Мінрозвитку Німеччини зазначили, що вже виділили близько 1 мільярда євро на невійськову підтримку України з початку російського повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.

Президент Володимир Зеленський 20 жовтня провів телефонну розмову з німецьким канцлером Олафом Шольцом та подякував за черговий оборонний пакет на суму понад 1 млрд євро. До нього, зокрема, увійдуть зенітні ракетні комплекси IRIS-T, Patriot та ракети до них.

Раніше в жовтні Німеччина передала Україні всюдиходи, інженерні машини, тягачі й автомобілі для охорони кордону. Загалом тільки цього року військова допомога Німеччини сягнула приблизно 5,4 мільярдів євро.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 492 | Додав: admin | Теги: україна, відновлення, Німеччина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]