Ср, 2024-05-08, 13:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:57
На Закарпатті почалася повінь через відлигу - заливає будинки й автошляхи
Інші останні Прогноз погоди

В ніч на 19 січня на півдні Закарпатської області у деяких регіонах рівень води у річках підніметься на 6 метрів, розповіли синоптики.

18 січня у гірських річках у Закарпатській області на кілька десятків сантиметрів піднявся рівень води. Жителі регіону почали потерпати від потоків, які заливають будинки, городи та автошляхи.

Журналісти опублікували відео, знятими на дорогах регіону. На кадрах з села Довгого на Хустщині видно потоки коричневої води, які несуться руслом гірської річки.

Зранку 18 січня ГУ ДСНС у Закарпатській області повідомили, що у регіоні очікують значного підвищення рівня води через танення снігу в горах та опади. Середній рівень зростання рівня — на 30-90 см. Але на річці Боржава вода підніметься на 140 см і вище, заявили працівники відомства.

Прогнозують, що 19 січня у нижній течії річки вода підійметься на 650 см. У дописі назвали низку населених пунктів, яким загрожує підтоплення присадибних ділянок та полів: Малі Комяти, Сільце, Заріччя, Камянське, Великі Комяти, Хмельник тощо. Також під загрозою автошляхи Шаланки — Великі Комяти та Мукачево-Рогатин. Вказується, що у регіоні оголосили ІІ рiвень небезпеки — помаранчевий.

Надвечір 18 січня на порталі "Закарпаття 24" оновили гідрологічні дані. Зокрема, назвали річки та населені пункти, в яких найбільше підніметься вода в ніч на 19 січня:

  • на річці Ріка біля міста Хуст;
  • на річці Латориця біля міста Мукачево;
  • на річки Стара біля села Зняцево.

Тим часом Закарпатська ОВА попередили про можливі підтоплення внаслідок опадів. Закликали жителів області це врахувати під час планування поїздок.

Погода на Закарпатті 19 січня — чи очікуються опади

Зазначимо, на порталі "Гідрометцентру" вказано, що 19 січні на Закарпатті очікують дощ і мокрий сніг. При цьому складність погодних умов — І рівень, жовтий. Також вказується, що на річках на півдні регіону рівень води підійматися: у деяких регіонах — 1 метра (річка Латориця біля міста Мукачево), у деяких — на 6 (річки Боржава біля села Верхні Ремети).

Опади на Закарпатті, як і на всій території України, не припиняться: буде сніг з дощем при температурі від -2 до +2 градусів.

Зазначимо, попередня надзвичайна ситуація на Закарпатті сталась на початку грудня 2023 року. Тоді сталось підтоплення 440 га угідь внаслідок великої кількості опадів.

Нагадуємо, синоптики прогнозують, що в Україну незабаром прийде потепління. Крім того, пояснили, чи варто до кінця зими очікувати заморозків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 330 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]