Чт, 2024-05-02, 05:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:35
На зустріч щодо підтримки України Франція запросила ЄС та генсека НАТО
Інші останні Політичні новини

Франція запросила міністрів закордонних справ та оборони ключових країн-союзниць України, генсека НАТО Єнса Столтенберга й високого представника ЄС Жозепа Борреля взяти участь у відеоконференції 7 березня, щоб продемонструвати "єдиний фронт" і виробити конкретні пропозиції щодо посилення підтримки Києва. Про це повідомляє агентство Reuters, яке ознайомилося із відповідним запрошенням від імені глав МЗС та міноборони Франції.

За словами дипломатів, також на відеозустріч запрошений глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Як пише Reuters, у запрошенні йшлося про те, що на зустрічі будуть розглянуті шляхи прискорення надання ключових можливостей, зокрема, постачання та виробництва артилерійських снарядів, а також організація системи, яка дозволить партнерам поліпшити способи вивільнення своїх запасів боєприпасів та створити нові опції для ракет середньої і великої дальності.

Крім цього у запрошенні наголошується, що, "не стаючи стороною конфлікту", учасники зустрічі також вивчатимуть можливості підтримки через кіберзахист, розмінування, охорону кордону з білоруссю та координацію виробництва й технічного обслуговування обладнання в Україні.

Водночас у запрошенні не згадується про імовірну відправку в Україну небойового контингенту, що, на думку французьких посадовців, є можливим.

Ще однією сферою, яка буде обговорюватися, є підтримка країн, яким безпосередньо загрожує росія, зокрема, сусідньої з Україною Молдови.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 243 | Додав: admin | Теги: підтримка, україна, ЄС, НАТО, Франція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]