Ср, 2024-05-08, 21:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:21
Наближатися до України продовжує НАТО
Інші останні Політичні новини

США зараз найбільше сфокусовані на тому, щоб забезпечити успіх України на полі бою. Про це сьогодні, 13 лютого, під час брифінгу заявила представниця США при НАТО Джуліан Сміт, повідомляє спеціальний кореспондент FREEДОМ у Європі.

"Минулого року Альянс був дуже чітким. Союзники прямо заявили, що майбутнє України — в НАТО, тож ми підтвердили те, що Альянс сказав у 2008 році, коли союзники наголосили, що Україна стане членом блоку. Ми дуже старанно працювали після Вільнюського саміту торік, щоб зробити низку кроків для продовження допомоги нашим друзям в Україні в необхідних реформах усередині їхньої власної країни, які наблизять її до євроатлантичної інтеграції та інтеграції з Європейським Союзом. Ми продовжуємо приділяти особливу увагу насамперед підтримці України в боротьбі та забезпеченню їхньої перемоги на полі бою", — повідомила Сміт.

Вона висловила сподівання, що президент України Володимир Зеленський відвідає саміт НАТО у Вашингтоні. Вона очікує, що в межах цієї зустрічі буде зроблено кроки назустріч подальшій інтеграції України в Альянс.

"Що стосується саміту цього літа, я не очікую, що Північноатлантичний альянс надішле запрошення на цьому етапі. Я очікую, що союзники зможуть дати зрозуміти, що НАТО продовжує наближатися до України, і що ми робимо конкретні кроки, щоб служити мостом між тим, де ми перебуваємо зараз, і повноцінним членством. Тож стежте за додатковою інформацією про те, що ми будемо робити на саміті. Ми дуже сподіваємося, що президент Зеленський зможе приєднатися до нас особисто. Я думаю, що він почує непохитну єдність і рішучість у підтримці союзників для своєї країни. І ми зможемо, найголовніше, дати зрозуміти президенту Путіну, що ми нікуди не зникнемо в плані підтримки України. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", — заявила представниця США при НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 291 | Додав: admin | Теги: україна, НАТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]