Нд, 2024-05-19, 21:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:05
Набрали чинності норми про податкову амністію — декларування почнеться 1 вересня
Інші останні Економічні новини

Уже 21 липня, внаслідок офіційного опублікування, набрали чинності Закон № 1539 (щодо запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету) та Закон № 1542 (щодо звільнення від відповідальності під час добровільного декларування фізичними особами належних їм активів). Про їх підписання Президентом ми вже повідомляли.

Громадяни України отримали право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. Із задекларованих активів громадянин повинен буде сплатити збір.

Декларант може вказати серед активів валютні цінності (крім коштів у готівковій формі), цінні папери, рухоме та нерухоме майно, зокрема об'єкти незавершеного будівництва, частки у майні юридичних осіб, які знаходяться в Україні чи за кордоном.

Якщо громадянин сплатить усі необхідні збори, держава гарантує йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 649 | Додав: adminA | Теги: декларування, 1 вересня, норми, податкова амністія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]