Чт, 2024-05-09, 10:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:55
Найвищий рівень забрудненості повітря в Україні має це місто
Інші останні Новини з регіонів України

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії у першому півріччі 2023 року за рівнем забруднення повітря Дніпро посіло перше місце серед міст України. Про це розповів співзасновник громадської організації "SaveDnipro" Павло Ткаченко.

Основними причинами забруднення повітря є робота підприємств, вихлопні гази, пил виробництв, а також близькість регіону до лінії фронту.

"Викиди від вибухів ракет, техніка працює. Все це впливає на атмосферне повітря. Ми бачимо, що з заводів йдуть постійні викиди. Жителі постійно бачать звідти чорний, бурий дим", — говорить фахівець.

За його словами, Дніпро постійно перебуває у першій п’ятірці міст із забрудненості повітря. Раніше, каже, в лідерах були Маріуполь, Кривий Ріг та Донецьк, але через повномасштабну війну там неможливо виміряти якість повітря або ж місцеві виробництва зменшили свою діяльність.

Чи контролюють рівень забрудненості

Павло Ткаченко зазначає: аби постійно мати інформацію про якість повітря, у Дніпрі та області повинні працювати станції моніторингу повітря. З початку повномасштабного вторгнення, каже експерт, вони не функціонують через брак фінансування.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 468 | Додав: admin | Теги: повітря, Дніпро, забруднення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]