Пт, 2024-04-26, 05:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:31
NASA створило найчіткішу карту Місяця. ВІДЕО
Інші останні Новини світу науки і технологій
Американське аерокосмічне агентство NASA підготувало найчіткішу карту височин на поверхні Місяця.

З її допомогою вчені зможуть відобразити точну форму всього супутника Землі із найвищою на сьогоднішній день роздільною здатністю.

Карта складена з використанням даних орбітального зонда Лунар Реконассанс Орбитер (Lunar Reconnaisance Orbiter), запущеного американцями до Місяця у червні 2009 року.

Космічний апарат оснащений шістьма вимірювальними приладами, включаючи ширококутну фотокамеру і лазерний висотометр.

На знімках, де один піксель дорівнює 100 метрам, відкривається майже вся поверхня Місяця, поцяткована западинами і горбами.

Найменша височина, яку можна побачити, за розмірамми порівнянна із двома футбольними полями.

"Наше нове топографічне зображення Місяця надає дані, яких місячні дослідники чекали з епохи Аполонів, - говорить доктор Марк Робінсон з Університету штату Арізона, який розробляв фотокамеру на космічному апараті.

За його словами, тепер учені зможуть точно встановити, який ухил в основних геологічних районах Місяця, і як деформувалися пласти на його поверхні.

Крім того, нові дані дозволять краще зрозуміти властивості вулканів і процеси, що відбуваються в місячних кратерах. Усе це стане в нагоді під час планування подальших польотів людини і роботів на Місяць, підсумовує Марк Робінсон.

За матеріалами: ВВС

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1210 | Додав: nowyny | Теги: NASA, карта Місяця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]