Нд, 2024-04-28, 06:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:35
Наскільки темно в космосі визначить NASA New Horizons
Інші останні Новини світу науки і технологій

Космічний зонд NASA New Horizons (Нові горизонти) залишає Сонячну систему, і це дає йому можливість робити знімки Всесвіту без засвічення з боку Сонця і відбиття його променів від розсіяного в системі пилу. Перші знімки неба з околиці Сонячної системи спантеличили вчених – воно виявилося не таким вже темним, як кажуть розрахунки. Камери New Horizons зафіксували вдвічі яскравіше світло, ніж очікувалося. Тепер це належить підтвердити в серії нових експериментів.

До краю Сонячної системи і за її межі раніше виходили космічні апарати NASA Pioneer 10 і 11 та Voyager 1 і 2. З Піонерами зв’язок давно втрачено, а у Вояджерів немає оптичних інструментів. Побачити Всесвіт з околиць системи вперше допомагає нам зонд Нові горизонти. Вчені не упустили можливість виміряти інтенсивність фонового світла Всесвіту без перешкод з боку Сонця або його розсіяних у пилу променів. Здивуванню не було меж, коли з’ясувалося, що Всесвіт не настільки темний, як очікувалося. Уловлене фотодетекторами зонда світло виявилося вдвічі інтенсивнішим, ніж можна було очікувати, підсумовуючи світло від галактик у напрямку зйомки.

Як відомо, зонд робив виміри в найтемнішій точці неба осторонь від Чумацького Шляху, щоб максимально знизити фонове світіння, тому ймовірність помилки дуже і дуже мала. Для підтвердження цього результату або його спростування команда зонда запланувала вимірювання фонового світла Всесвіту ще в 15 точках, чим вони займуться протягом наступного місяця. Вони сподіваються розгадати цю загадку – що там світиться у вічній ночі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 302 | Додав: admin | Теги: космос, New Horizons, NASA, темінь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]