Чт, 2024-05-16, 08:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:24
НАТО – це оборонний альянс, і Україна має право претендувати на вступ - Джонсон Путіну
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним заявив йому, що НАТО є оборонним альянсом, і всі демократичні країни мають право претендувати на вступ до організації, зокрема Україна.

"Прем'єр-міністр наголосив, що відповідно до політики відкритих дверей НАТО всі європейські демократії мають право претендувати на членство в НАТО. Це право цілком належить Україні", - йдеться в заяві представника Даунінг-стрит, поширеній британськими ЗМІ.

"Він також знову заявив, що НАТО - оборонний альянс", - наголошується в документі.

Джонсон також сказав президенту РФ, що будь-які подальші кроки Росії щодо вторгнення в Україну будуть "трагічним прорахунком".

При цьому британський прем'єр і російський президент вітали зв'язки Лондона та Москви щодо "низки важливих питань, зокрема щодо кліматичних змін, стосовно ситуації в Афганістані та іранської ядерної угоди". Джонсон і Путін, як повідомляє Даунінг-стрит, погодилися, що потрібно застосувати такий "дух діалогу" і до нинішньої ситуації навколо України з метою знайти мирне вирішення кризи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 420 | Додав: adminA | Теги: Путін, НАТО, право, Джонсон, оборонний альянс Україна, вступ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]