Сб, 2024-04-27, 12:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:13
Навіщо Європі переходити в режим воєнної економіки пояснив Мішель
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європейський Союз має перейти в режим воєнної економіки через можливі майбутні загрози з боку російської федерації. Про це заявив президент Європейської ради Шарль Мішель, повідомляється в його листі до членів Європейської ради.

У своєму листі Мішель вказав, що на фоні війни росії проти України Європа стоїть перед переломним моментом. Зокрема, країнам ЄС необхідні терміновість, інтенсивність і непохитна рішучість у своїх діях. Крім того, Європа має зосередитися на ефективному впровадженні та забезпеченні дотримання санкцій, а також на просуванні зусиль щодо використання несподіваних прибутків від знерухомлених активів росії.

"Це також час для справжньої зміни парадигми щодо нашої безпеки і оборони. Десятиліттями Європа не інвестувала достатньо коштів у свою безпеку і оборону. Зараз, коли ми стикаємося з найбільшою загрозою безпеці з часів Другої світової війни, настав час вжити радикальних і конкретних кроків, щоб бути готовими до оборони і поставити економіку ЄС на "військові рейки", - вважає Мішель.

За його словами, перехід в режим воєнної економіки означає збільшення витрат на оборонну промисловість.

"Формування такого стратегічного безпекового мислення вимагає сильного лідерства і гострого розуміння нагальності загроз, з якими ми стикаємось. Я очікую, що наша Європейська рада буде відповідати цьому", - написав він.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що цьогоріч рекордні 18 із 31 членів НАТО виконають мету альянсу щодо витрат на оборону - 2% ВВП.

Також прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен говорила, що Європа повинна обмежити витрати на соціальне забезпечення і скоротити податки, щоб стримати агресивнішу Росію за рахунок тривалого збільшення фінансування оборони та безпеки.

А президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн сказала, що Європейський союз має робити більше для оборони, поповнювати і модернізувати зброю. Також ЄС має підтримувати Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 255 | Додав: admin | Теги: Мішель, режим, економіка, Європа, воєнна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]