Пн, 2024-05-20, 02:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:37
Німеччина і росія – більше не партнери - Штайнмаєр
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр виступив у п’ятницю з програмною промовою до німецького народу.

У своїй промові він заявив, що "жорстока загарбницька війна" росії проти України розтоптала європейську безпекову архітектуру. Штайнмаєр, якому його опоненти ставлять у провину багаторічні зусилля зі встановлення співпраці з росією, ясно висловив свою думку про володимира путіна:

"У своєму імперському божевіллі російський президент порушив міжнародне право, поставив під питання кордони, почав захоплення територій".

За словами Штайнмайєра, своїм нападом на Україну росія звела нанівець усі уроки, які світ виніс із двох світових воєн, тепер світ перебуває у "фазі конфронтації".

Звертаючись до скептиків у деяких верствах німецького суспільства, насамперед на сході країни, Штайнмаєр наголосив, що Німеччина не може залишатися у бездіяльності, тому санкції, незважаючи на великі витрати, мали бути запроваджені Євросоюзом.

За його словами, Німеччина не може бути третьою стороною у цьому конфлікті.

Берлін докладає всіх зусиль для пошуків дипломатичних рішень, додав він. Проте перед лицем зла добра воля недостатня, зазначив Штайнмайєр. Адже інакше, за його словами, не можна назвати "підлі та людиноненависницькі російські атаки останніх восьми місяців".

Мир, за словами Штайнмаєра, не зможе бути укладений на підставі відмови від територій.

"Для багатьох людей в Україні передача їх на відкуп російським окупантам означала б перемогу зла", – наголосив президент ФРН, який кілька днів тому відвідав Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 357 | Додав: adminA | Теги: не партнери, Штайнмаєр, РФ, Німеччина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]