Пн, 2024-05-20, 00:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:59
Німецькі лікарі відмовилися від спільної експертизи з фахівцями з Росії - отруєння Навального
Інші останні Новини Європейського Союзу

Отруєння Навального: німецькі лікарі відмовилися від спільної експертизи з фахівцями з Росії

Навальний проходить лікування в німецькій клініці Шаріте

У Німеччині Федеральна лікарська палата відхилила пропозицію російських колег про створення спільної групи для проведення медекспертизи у справі про отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Як повідомляє DW, у відомстві заявили, що асоціація «не є слідчим органом», тому не може брати участь в розслідуваннях, це прерогатива держави.

Крім того, згідно з німецьким законодавством, тільки родичі мають право ініціювати подальші обстеження.

Водночас палата підтримала німецьких лікарів.

«Медичні дані у справі Навального доступні. Не доводиться сумніватися в якості медичного обстеження, проведеного колегами-медиками в Німеччині», — сказано в заяві Федеральної лікарської палати.

У палаті «вкрай стурбовані» станом здоров’я Навального і приєднується до вимоги уряду Німеччини до російської влади з’ясувати всі обставини, які призвели до цієї небезпечної для життя хвороби.

6 вересня президент російської організації Леонід Рошаль повідомив, що російські лікарі запропонували створити спільну з німецькими колегами експертну групу, щоб «встановити причину стану» Навального. Національна медична палата РФ звернулася до Федеральної лікарської палати.

Олексія Навального госпіталізували в Омську вранці 20 серпня в несвідомому стані. Йому стало зле під час польоту з Томська в Москву. Літак здійснив екстрену посадку в аеропорту Омська.

Соратники політика з самого початку заявляли, що його отруїли. Водночас російські медики не знайшли слідів отрути в організмі.

Після евакуації Навального в Берлін німецькі лікарі підтвердили, що його отруїли із застосуванням речовини з групи інгібіторів холінестерази.

2 вересня уряд Німеччини офіційно заявив, що Олексія Навального отруїли речовиною з групи Новачок. Речовиною тієї ж групи в 2018 році в Солсбері отруїли колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

7 вересня Навального вивели зі штучної коми, його поступово будуть відключати від апарату ШВЛ. Політик вже реагує на слова оточуючих.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 616 | Додав: adminA | Теги: Німецькі лікарі, РФ, ї експертизиа, отруєння Навального | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]