Вт, 2024-05-07, 04:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:23
Обговорила гендерну рівність та протидію насильству заступниця Міністра оборони України
Інші останні Новини України

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова провела робочу нараду з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі.

В ній брали участь штатні та позаштатні радники з гендерних питань Збройних Сил України та представники оборонного відомства.

Учасники обговорили проблеми та актуальні потреби жінок, які служать в Збройних Силах України. Багато уваги також надали питанню розвитку системи гендерної рівності.

Учасники наради наголосили на тому, що за останній час Україна зробила великий крок вперед в плані забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків в армії.

Водночас ще існує низка стереотипів, які заважають практичній реалізації принципу гендерної рівності у війську. У першу чергу це стосується збільшення кількості жінок на посадах командирів підрозділів та усунення штучних проблем, пов'язаних із їх просуванням по службі в бойових частинах.

— Сьогодні на полі бою в Україні ми маємо найбільшу кількість жінок в новітній світовій історії. Вони проявляють себе не лише як гарні військові фінансистки чи лікарки, але й як сміливі військовослужбовиці, що віддано захищають свою Батьківщину. Наше завдання зробити все, щоб вони могли будувати кар'єру, — заявила Наталія Калмикова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 249 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]