Чт, 2024-03-28, 16:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:03
Окупанти б'ють по всіх напрямках. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Ситуація в районі АТО залишається неспокійною на всіх напрямках – незаконні збройні формування 25 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, за добу було зафіксовано 14 випадків порушення режиму тиші на Донецькому, 10 – на Маріупольському та 1 – на Луганському напрямках.

Зокрема, на Донецькому напрямку ворог вів вогонь із 120-мм мінометів по позиціях українських військових в Авдіївці. Окрім того, Авдіївку обстріляли з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а позиції у Верхньоторецькому - зі стрілецької зброї.

По Зайцевому бойовики били з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, також зафіксовано снайперську активність.

На Маріупольському напрямку терористи застосували стрілецьку зброю у Мар'їнці, Новотроїцькому, Старогнатівці та Богданівці. Також по Старогнатівці бойовики били з мінометів 82-мм калібру, а по Павлополю – з автоматичних танкових гранатометів.

У Широкиному бойовики застосували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, також активізувався снайпер.

На Луганському напрямку супротивник вів вогонь зі стрілецької зброї по Станиці Луганській.

Як відомо, кілька днів тому на черговому засіданні контактної групи в Мінську було досягнуто домовленості про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі з опівночі 1 вересня.

В українській армії заявили, що готові забезпечити "день тиші" 1 вересня попри те, що супротивник і далі порушує мінські домовленості стосовно відведення важкого озброєння й застосування озброєння.

31 серпня прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер заявила, що тристороння контактна група може провести екстрену відеоконференцію 1 вересня через порушення режиму "припинення вогню" з боку бойовиків.

Зазначимо, 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і на Донбасі. Також Порошенко припустив, що в разі загострення ситуації буде запроваджено воєнний стан, а також оголошено мобілізацію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: окупанти, всі напрямки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]