Пт, 2024-04-26, 18:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:04
Перемир'я з повстанцями влада Сирії порушила на наступний день після підписання
Інші останні Новини світу
$IMAGE1-left$Угоду про перемир'я між сирійськими повстанцями і владою в місті під Дамаском було порушено на наступний день після підписання. Про це 26 грудня повідомляє NEWSru.com з посиланням на ліванську The Daily Star.

Сутички між опозицією і військовослужбовцями армії в місті Моадаміет аль-Шам поновилися після того, як солдати відкрили вогонь по позиціях повстанців. На даний момент до міста стягують підкріплення для армії.

Угода про перемир'я була підписана в Моадаміет аль-Шамі 25 грудня. Термін його дії складав 72 години. За цей час влада обіцяла забезпечити поставку їжі та медичної допомоги для жителів міста, а також пустити всіх втекли з міста жителів назад, не піддаючи їх переслідуванням. На час перемир'я повстанці підняли над містом сирійський прапор. Крім того, вони повинні були передати владі важку зброю.

Моадаміет аль-Шам, який вже близько року контролюють повстанці, був обложений сирійськими військовослужбовцями протягом останніх декількох місяців. У жовтні близько 3800 жителів міста були евакуйовані. Переселенням жителів займалися співробітники Червоного півмісяця (місцевого відділення Червоного хреста), а також представники влади та опозиції.

Громадянська війна в Сирії триває вже більше двох років. За цей час в країні загинули більше 120 тисяч чоловік. Через військові дії свої будинки залишили близько 6,5 мільйона сирійців. Більше 2 мільйонів чоловік втекли за кордон.

Протистояння між урядовими військами і повстанцями Сирії завдало збиток країні в розмірі 103,1 млрд дол. Про це заявив глава програми мікрофінансування Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт (БАПОР) Алекс Поллок. За його словами, кількість безробітних сирійців досягло 2,33 млн чоловік.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 855 | Додав: adminA | Теги: повстанцями, влада Сирії, день після підписання, перемир'я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]