Чт, 2024-05-02, 13:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:03
Перемовини щодо безпекових гарантій з Японією готова розпочати Україна
Інші останні Економічні новини

Влада України цінує декларацію G7 стосовно безпекових гарантії, ухвалену під час японського головування.

Україна готова якнайшвидше отримати безпекові гарантії від Японії. Про це президент Володимир Зеленський повідомив.

Керівник держави провів у вівторок телефонну розмову з Фуміо Кісідою, прем'єр-міністром Японії. Він наголосив на тому, що влада цінує декларацію G7 стосовно безпекових гарантії для України, ухвалену під час японського головування.

З його слів, на часі — укладення відповідних двосторонніх угод у межах декларації. Готові розпочати цей процес перемовин із Японією якнайшвидше.

Політик подякував японській владі за всебічну допомогу. Це стосується зокрема підтримку української Формули миру та запросив прем'єр-міністра взяти участь у підготовці Глобального саміту миру.

Зеленський розповів Кісіді й щодо зусиль, яких докладає Україна для пролонгації дії "зернового коридору". Для цього потрібне створення альтернативних маршрутів.

"Україна готова й надалі виступати гарантом світової продовольчої безпеки", – зазначив президент.

Політики обговорили підготовку Конференції з питань відновлення України. Захід заплановано в Японії на початок 2024 року, та скоординували відповідні зусилля та кроки напередодні важливих міжнародно-правових заходів.

Нагадаємо, Україна почала двосторонні консультації з Великою Британією. Керівник Офісу президента Андрій Єрмак, 11 серпня заявив, що до декларації "Великої сімки" про надання "гарантій безпеки" для України долучилися 13 країн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 347 | Додав: admin | Теги: україна, Японія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]