Сб, 2024-04-27, 19:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:21
Перший комбайн на сонячних батареях запрацював у Нідерландах
Інші останні Новини світу науки і технологій

У Нідерландах запустили в експлуатацію перший повністю електричний комбайн для збирання листових овочів, особливо петрушки, який працює від сонячної енергії. Техніка була розроблена італійською компанією Dari Ecomeccanica на замовлення підприємства з Нідерландів.

Зазначається, що новинка оснащена спеціальною системою різання та збирання, що дозволяє збирати продукцію у впорядковані пучки.

Ця машина призначена для збирання листових овочів акуратними рядами та у вертикальному положенні, звідси і її назва Vertical. Перевага полягає саме в зборі овочів пучками як для дрібнолистих овочів, таких як молоде листя, так і для есенцій з більшим листям, таких як базилік і петрушка. Комбайн підходить для збору пучками — руккола, кінза, шпинат, петрушка, базилік та багато інших овочевих есенцій.

Зазначається, що за бажанням замовника Vertical може бути оснащена електродвигуном зі стандартним живленням або від поновлюваних джерел, а також за допомогою ендотермічного процесу.

Машина акуратно та дбайливо зрізає овочі, отримуючи той же результат, що і при ручному збиранні. Саме тому Vertical повільно рухається вперед, щоб нарізати та транспортувати овочі в порядку черги. Сільгоспвиробник також має можливість прямого пакетування овочів. Крім того, Vertical може бути оснащена етикетувальником для прискорення процесу маркування продукції. За бажанням замовника машина може бути оснащена сонячними батареями.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 275 | Додав: admin | Теги: Нідерланди, комбайн, сонячна, батарея | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]