Ср, 2024-05-08, 15:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:45
Перший політ здійснив турецький винищувач п’ятого покоління
Інші останні Новини світу

Прототип винищувача нового покоління Туреччини KAAN успішно завершив свій перший політ. Розроблений Турецькою аерокосмічною промисловістю (TAI), KAAN є найбільш амбітним технологічним досягненням Туреччини, спрямованим на посилення обороноздатності країни та зміцнення її стратегічних позицій на світовій арені.

У супроводі винищувача F-16D ВПС Туреччини (TurAF) KAAN завершив свій перший політ рано вранці в середу.

Літак п’ятого покоління, раніше відомий як TF-X, має замінити застарілі літаки F-16 на озброєнні командування ВПС, а його поетапне впровадження планується розпочати у 2030-х роках. Розпочатий у 2016 році проєкт KAAN підкреслює прагнення Туреччини модернізувати свою оборонну інфраструктуру і забезпечити готовність до майбутніх викликів.

Колишній начальник військової розвідки генерал-лейтенант Ісмаїл Хаккі Пекін розповів про можливості літака, зазначивши, що серійне виробництво KAAN триватиме протягом десятиліття. Очікується, що після введення в експлуатацію ВПС Туреччини стануть потужною військово-повітряною силою в регіоні, а KAAN відіграватиме центральну роль у складі її флоту.

Генерал-лейтенант авіації у відставці Ердоган Каракуш наголосив на трансформаційному впливі KAAN на можливості протиповітряної оборони Туреччини, підкресливши його перевагу в боєздатності порівняно з літаками F-35. Після завершення повного циклу виробництва до 2040 року Türkiye матиме потужний флот з 300 літаків, що зміцнить її домінування в небі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 311 | Додав: admin | Теги: Туреччина, Винищувач, KAAN політ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]