Пт, 2024-04-19, 20:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:47
Під обстрілами - Широкине, Талаківка і Водяне. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

За минулу добу російсько-окупаційні війська 24 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових: 11 випадків зафіксовано на Маріупольському напрямку, 7 – на Донецькому та 6 – Луганському.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, на Маріупольському напрямку бойовики обстріляли Широкине, Талаківку та Водяне зі 120-мм та 82-мм мінометів.

На Донецькому напрямку провокативні обстріли з боку російсько-окупаційних військ відбулися поблизу Авдіївки, Верхньоторецького та Новгородського. При цьому ворог застосовував кулемети, стрілецьку зброю та гранатомети.

На Луганському напрямку бойовики зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів обстріляли Новоолександрівку та Новозванівку. Також позиції українських бійців біля Попасної та Новоолександрівки обстріляв снайпер.

Крім того, в зоні АТО зафіксовано проліт 8 БПЛА.

У штабі АТО наголошують, що Збройні Сили України, незважаючи на провокативні дії бойовиків, неухильно дотримуються Мінських угод.

Нагадаємо, на черговому засіданні контактної групи в Мінську було досягнуто домовленості про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі від опівночі 1 вересня.

1 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин на зоні проведення антитерористичної операції українські військові дотримувалися режиму тиші. "За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав Порошенко.

Увечері того ж дня штаб АТО заявив, що опівночі і до 10.00 четверга в районі проведення АТО зберігався режим "тиші", після чого було зафіксовано неприцільну стрілянину з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське і провокацію в районі Троїцького. Всього від опівночі до 18.00 незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Вранці 2 вересня в штабі АТО зазначали, що бойовики не дотримуються "режиму тиші": за добу окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано 8 випадків порушення "режиму тиші" на Донецькому і 3 - на Маріупольському напрямках.

Зазначимо також: розвідка повідомляла, що терористи активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових. Окрім того, росіяни і найманці готуються знімати постановочні обстріли шкіл на Донбасі.

4 вересня в штабі АТО підтвердили, що ситуація в зоні АТО залишається контрольованою з моменту угоди про перемир'я, за винятком рідкісних збройних провокацій з боку супротивника.

У зоні АТО артилеристи провели планові навчання

Прес-центр АТО також повідомляє, що 8 вересня 2016 року в зоні проведення антитерористичної операції воїни - артилеристи однієї з військових частин провели планове тренування.

"Відпрацьовувалися навички по переміщенню підрозділи реактивної артилерії, роботі пункту управління вогнем, розгортання бойових машин в бойові порядки, наведення, умовної стрільби і залишення вогневих позицій з поверненням в район базування", - йдеться в повідомленні.

В інших військових частинах, що виконують бойові завдання в зоні АТО, також тривають інтенсивні планові заходи з бойової та спеціальної підготовки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1120 | Додав: adminA | Теги: Широкине, обстріли, Талаківка і Водяне | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]