Пт, 2024-04-26, 16:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:19
Підстав для знецінення гривні Гройсман не бачить і продовжить децентралізацію в держбюджеті-2017
Інші останні Економічні новини

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що для знецінення гривні немає жодних ринкових підстав. Про це він сказав під час спілкування з журналістами в День міста Вінниці в суботу, 3 вересня, передає УНІАН.

За словами Гройсмана, зниження курсу гривні - сезонні коливання, тому він прогнозує стабільну ситуацію на валютному ринку найближчим часом.

"Ситуація абсолютно стабільна. Я думаю, що це такі сезонні коливання. Ризиків для українських громадян тут немає, ми їх не бачимо", - зазначив прем'єр, коментуючи недавнє зниження курсу гривні.

Прем'єр запевнив, що об'єктивних коливань, які вимагали б втручання влади, немає.

"Я вважаю, що ніяких ринкових підстав для того, щоб українська валюта якимось чином була знецінена сьогодні немає, абсолютно", - підкреслив Гройсман.

Він зазначив, що в Національному банку є достатньо валютних резервів.

Прем'єр відстоюватиме масштабну децентралізацію в держбюджеті-2017

Уряд відстоюватиме масштабну децентралізацію в державному бюджеті на 2017 рік, всупереч заявам деяких політиків про необхідність централізації коштів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми зберігаємо масштабну децентралізацію фінансів - це означає, що на місцях будуть кошти в наступному році. Ми за це будемо боротися", - зазначив прем'єр.

Гройсман зауважив, що деякі українські "політикани" вже говорять, "що треба більше грошей консолідувати в центрі, в Києві". "Я категорично проти", - підкреслив прем'єр.

"Міста, села, селища, райони, області повинні отримувати кошти безпосередньо - не від комітетів парламенту, не від міністерств, а безпосередньо: заробили гривню до бюджету - відразу ж розподілили. Тому децентралізація, хочу сказати всім містам, селам, селищам, районам, областям буде збережена", - підкреслив Гройсман.

Відзначимо, раніше Гройсман пообіцяв зберегти стипендії студентам.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 695 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, знецінення гривні, держбюджет-2017, децентралізація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]