Чт, 2024-05-02, 05:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:37
Підтримка України продовжиться, чи то Трамп, чи то Байден, доки кордони 1991 року не будуть відновлені, - Райс
Інші останні Економічні новини

За наступного президента Сполучених Штатів Америки, чи то Трампа, чи то Байдена, підтримка України не припиниться. Вона триватиме доти, доки кордони Української держави 1991 року не будуть відновлені. Таку думку в програмі “На грани” (“На межі”) телеканалу FREEДОМ озвучив колишній радник головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, президент Американського університету в Києві Деніел Райс.

Він акцентував, що не поділяє думку про те, що республіканці проти України.

"Те, що США так сильно підтримували Україну протягом усього шляху, пояснюється тим, що її підтримували обидві партії, обидві сторони. Переважна більшість Палати представників і Сенату твердо стоять за Україну", — наголосив Райс.

Він не сумнівається, що пакет допомоги в 61 млрд дол. для України буде схвалено в тій чи іншій формі.

"Я радий, що європейці приїжджають до США, щоб допомогти прискорити голосування, продемонструвати єдність усіх європейських лідерів у цьому питанні. Їхні дії допоможуть просунути цю ідею. Я впевнений, що на Україну чекають радикальні зміни, і настрої в Україні, в Європі зміняться, коли буде виділено 61 млрд дол. І цей пакет буде підтриманий безліччю інших європейських пакетів допомоги", — сказав спікер.

Говорячи про майбутні президентські вибори в США, Райс зазначив, що свого роду ефект Трампа негативно впливає на підтримку України з різних причин.

"Але я вважаю, що не потрібно вже так сильно боятися можливого другого президентського терміну Трампа. Я розумію, що багато хто боїться, що Трамп відмовиться від допомоги Україні або спробує домовитися з путіним. Але перше президентство Трампа, як мені здається, свідчить багато про що. І друге, ймовірно, буде таким самим", — акцентував Райс.

За його словами, адміністрація Обами не надала Україні жодної летальної військової допомоги навіть після вторгнення росії на Донбас і до Криму 2014 року. Тоді як після приходу до влади Трампа і під керівництвом директора ЦРУ Майка Помпео летальна допомога почала надходити у вигляді Javelin (“Джавелін”), Stinger (“Стінгер”) та іншого.

"Думаю, відбудеться те саме. Передвиборча політика і розмови — це одне, а дії, щойно ви стаєте президентом, — зовсім інше. Тому мені подобається підтримувати обидві сторони і не бути на чиїйсь одній.

Я пишаюся тим, що президент Байден зробив для неймовірної підтримки України за останні два роки. Я думаю, те, що президент Трамп і його команда зробили до цього, теж було добре. За наступного президента — чи то Трамп, чи то Байден — я вважаю, що підтримка України триватиме доти, доки кордони 1991 року не будуть відновлені", — резюмував Райс.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 255 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]