Чт, 2024-05-02, 23:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
По тисячі гривень кожному вакцинованому пообіцяв Зеленський
Інші останні Медичні новини

Програма заохочення щепитися від COVID-19 запрацює 19 грудня і буде доступною через додаток "Дія". Для тих, хто не користується ним, буде альтернативний варіант отримати гроші, анонсував президент Володимир Зеленський.

Пік захворюваності на COVID-19 вже минув

В той же час Зеленський зазначив, що Україна вже пройшла пік у цій хвилі захворюваності на коронавірусну інфекцію: рівень госпіталізацій знизився на 13 відсотків, а кількість виявлених випадків за минулий тиждень - на шість відсотків. Це, за його словами, є результатом роботи медиків та громадян, які спільно зробили минулого тижня понад 1,6 мільйона щеплень від СОVID-19.

"Уперше за останні три місяці кількість людей, виписаних з лікарень, більша, ніж кількість госпіталізованих, - зазначив Зеленський. - Ми пройшли пік цієї хвилі захворюваності, і медична система починає дихати легше. У нас достатньо кисню, щоб дихати легше було всім захворілим".

В Україні понад 91 відсоток госпіталізованих з COVID-19 невакциновані - МОЗ

Деякі регіони зможуть вийти з "червоної" зони

Під час селекторної наради під головуванням Зеленського у понеділок прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що за минулі два тижні Україна досягла плато захворюваності на COVID-19  і рухається до стабілізації ситуації. Якщо позитивна динаміка збережеться, Луганська та Херсонська області можуть бути переведені до "жовтої" зони епідеміологічної небезпеки.

В той же час, інша область - Вінницька - навпаки за показниками захворюваності потрапляє до "червоної" зони. Найсуворіші карантинні обмеження в регіоні будуть встановлені з 18 листопада, повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

Нагадаємо, за даними міністерства охорони здоров'я, станом на 15 листопада в Україні принаймні однією дозою проти коронавірусу щепилися 39,4 відсотка людей, а завершили курс вакцинації - 28 відсотків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 672 | Додав: adminA | Теги: тисяча гривень, Зеленський, вакцина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]