Сб, 2024-04-27, 20:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:20
Почала використовувати штучний інтелект при авіаційних ударах армія Ізраїлю
Інші останні Новини світу науки і технологій

Як повідомляється, армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала використання штучного інтелекту (ШІ) для вибору цілей для завдання авіаційних ударів та організації матеріально-технічного забезпечення. Про це повідомило агентство Bloomberg.

Так, штучний інтелект використовується для обробки великих обсягів даних при виборі цілей для завдання ударів. Після цього створена з використанням штучного інтелекту система Fire Factory планує атаки.

Зазначається, що остання бере дані про схвалені військові цілі для розрахунку необхідної кількості боєприпасів, визначення пріоритетів, завдання мети для літаків та безпілотників, а також складання графіка атак. Варто зазначити, що така система поки що не регулюється ні на міжнародному, ні державному рівні.

Як заявив представник ЦАХАЛ, роботу ШІ контролюють оператори, які стверджують обрані ним цілі. Також зазначається, що прихильники використання цієї технології впевнені, що застосування ШІ надалі призведе до мінімізації людських втрат. При тому, що стосується втрати сил противника, то навпаки, вважають, що через це кількість загиблих тільки зросте.

На думку видання, Армія оборони Ізраїлю використала ШІ в ході 11-денного конфлікту в секторі Газа у 2021 році, який ЦАХАЛ охарактеризував як «війну ШІ», застосовуючи цю технологію для виявлення майданчиків для запуску ракет та розгортання дронів.

Воєнне загострення на Близькому Сході

У регіоні Близького Сходу сталося загострення з бойовими діями напередодні єврейської Паски Песах, що святкується з 5 по 15 квітня.

У середу, 5 квітня, в Єрусалимі ізраїльська поліція атакувала палестинських вірян у мечеті Аль-Акса, які молилися з нагоди Рамадану. Внаслідок операції, з мечеті були арештовані та видворені 350 людей. У поліції заявили, що в приміщенні нібито перебували провокатори в масках.

Пізно ввечері того ж дня ізраїльська поліція вдруге проникла на територію мечеті та спробувала витіснити вірян, використовуючи світло-шумові гранати і гумові кулі.

Сутички в Єрусалимі викликали протести на території окупованого Західного Берегу. З сектору Гази по Ізраїлю були випущені дев’ять ракет, жодна з яких не досягла цілі.

Крім того, 6 квітня Ліван обстріляв ракетами північну територію Ізраїлю.

7 квітня ЦАХАЛ завдала ударів по двох тунелях терористів і двох об’єктах з виробництва зброї у секторі Гази.

Додамо, що 2 квітня сили ППО ізраїльської армії збили невідомий літак, що рухався з боку Сирії.

Ізраїльська армія в ніч проти 3 липня провела масштабну військову операцію у палестинському місті Дженін, попередньо завдавши серію авіаударів по цілях.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 402 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]