Сб, 2024-04-20, 05:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:00
Порошенко доручив взяти під контроль ситуацію з "Інтером". ВІДЕО
Інші останні Телевізійні новини

  Президент Петро Порошенко доручив генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування подій, що сталися на телеканалі "Інтер" 4 вересня, під особистий контроль. Про це глава держави повідомив на нараді з керівниками силових відомств.

"Я доручив генеральному прокурору взяти розслідування під особистий контроль, бо залишається багато запитань", - сказав Петро Порошенко.

Глава держави також доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову докласти максимальних зусиль для забезпечення правопорядку на вулицях Києва і в цілому в Україні і тримати ситуацію на контролі.

"Українська влада здатна, зможе забезпечити безпеку і порядок на вулицях Києва і всієї України. Не буде в будь-якому разі допущено ескалації насильства. Це є наше принципове завдання, і я впевнений, що це буде забезпечено. Просив би, Арсене Борисовичу, взяти це під особисту увагу", - сказав він.

"Неприпустимо, щоб хтось вривався (до будівель), підпалював - я впевнений в тому, що це не має жодного стосунку до патріотів. Сьогодні це не менш, або навіть більше шкодить Україні, ніж будь-які контакти з провокаторами", - сказав Петро Порошенко.

Президент наголосив, що силові відомства не повинні допустити ескалації насильства, а дії того чи іншого засобу масової інформації мають оцінюватися в рамках закону.

"Разом з тим є абсолютно неприпустимою реалізація сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути в абсолютно законний спосіб", - підкреслив президент.

На переконання глави держави, для цього Верховна Рада, за ініціативи Ради національної безпеки і оборони, має забезпечити це на законодавчому рівні. "Прошу, Олександре Валентиновичу (Турчинов – ред.), скоординувати позицію з парламентом законодавчого забезпечення захисту інтересів у сфері національної безпеки, в галузі стратегічних комунікацій і інформаційної безпеки держави. Прошу взяти це негайно до виконання", - сказав президент, звертаючись до секретаря РНБО.

Президент наголосив, що Служба безпеки України має забезпечити відповідне інформаційне і аналітичне забезпечення.

Як повідомлялося, під час акції протесту проти редакційної політики каналу "Інтер" у неділю, 4 вересня, в студії телекомпанії "Національні інформаційні системи" почалася пожежа. На місце інциденту прибули рятувальники і машина швидкої допомоги. До 18.00 пожежникам вдалося ліквідувати пожежу. У ДСНС повідомили, що за вечір офіс телекомпанії підпалювали двічі.

Нацполіція повідомила про шістьох затриманих під будівлею "Інтера" у столиці. Згодом стало відомо, що з Шевченківського райуправління Нацполіції у м.Києві звільнили майже всіх затриманих, підозру їм не вручали.

5 вересня будівлю телеканалу "Інтер" обгородили парканом, там зібралося кілька десятків пікетувальників у військовій формі з українською символікою та правоохоронці. Мітингувальники оголосили безстрокову акцію протесту.

Активісти підвезли до будівлі "Інтера" шини і встановлюють намети

Учасники акції з блокування телеканалу "Інтер" на вулиці Дмитрівській у Києві підвезли до будівлі каналу щонайменше 50 шин.

Як передає УНІАН, активісти швидко розвантажили покришки з автомобіля.

Відразу ж після цього вони почали носити шини до входу на територію телеканалу біля в'їзних воріт.

Після того як активісти обклали ворота шинами, координатор акції з блокування "Інтера", боєць батальйону "Свята Марія" Олексій Сердюк сказав, що активісти не будуть підпалювати покришки.

Учасники акції розгорнули сім наметів.

Представники поліції, які слідкують за дотриманням порядку, попрохали активістів не ставити намети на проїжджій частині.

Своєю чергою активісти розгорнули невеликі альпіністські намети на тротуарі навпроти приміщення телеканалу.

Таким чином, поліція не буде прибирати намети.

Також активісти очікують на прибуття вантажівки з піском у мішках для зведення барикади.

Як сказав Сердюк, зараз у акції бере участь близько сотні людей. "Ми сьогодні очікуємо ще чоловік 200", - сказав він.

Раніше активісти стверджували, що на вечір вони очікують до тисячі осіб на підтримку акції.

За словами Сердюка, у акції з блокади телеканалу беруть участь організації Всеукраїнський союз ветеранів АТО, "Лівий берег", студентська Самооборона, "Україна - це ми", "Реванш", "Чорний комітет" та інші.

Також він сказав, що в акції беруть участь люди з Одеси, Чернігова, Луцька, Києва, Львова, Кременчука, Бердянська та інших міст.

Водночас він стверджує, що не може назвати точну кількість наметів, які будуть встановлені, бо додатково можуть підвезти ще партію наметів.

"Дорогу ми перекривати не будемо, щоб не створювати зайвих інцидентів", - сказав він.

Окремо буде встановлено військовий намет, де розміщуватиметься штаб усіх громадських організацій, які беруть участь у блокуванні.

У журналістки "Інтера" підозрюють травму хребта після пожежі

У журналістки "Інтера" Олени Зоріної, яка постраждала під час підпалу офісу телеканалу, лікарі попередньо діагностували травму хребта.

Про це сама Олена Зоріна повідомила "Громадському радіо", перебуваючи у лікарні.

"Коли бігли по коридору, вся будівля вже була в диму, нічого не видно було, світла не було в будівлі, просто пробиралися крізь дим, щоб врятуватися. Якимось чином спрацювало в голові – я намочила ганчірку, приклала до лиця, і ось так от пробиралися, навіть ліхтарик від телефону не показував дорогу, навпомацки йшли. Пробиралися на дах, на свіже повітря", – згадує вона.

"По суті, крок у порожнечу був, тому що драбина, перила… Не зрозуміло, куди йшла, відповідно, приземлилася на поперек", – розповіла Зоріна.

"Я зараз у лікарні перебуваю, проходжу обстеження. Лікарі попередньо кажуть, що травма хребта, десь два місяці реабілітації знадобиться", – повідомила вона.

Журналістка Юлія Мендель пише у Facebook, що найгірша ситуація після пожежі у будівлі каналу – на третьому поверсі, звідки люди тікали на дах.

"Дихати майже нема чим, протягів нема як зробити. Інженери монтують і виходять на вулицю. Постійно" – написала вона.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 1059 | Додав: adminA | Теги: Інтер, контроль, ситуація, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]