Чт, 2024-04-25, 19:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
Порошенко: полонених звільнили завдяки моїм переговорам. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко зустрівся зі звільненими в суботу 17 вересня з полону бойовиків на Донбасі Володимиром Жемчуговим і Юрієм Супруном.

Як передає УНІАН, ввечері звільнені з полону бойовиків Жемчугов і Супрун прибули до столичного Науково-практичного центру профілактичної та клінічної медицини Державного управління справами, де їх зустрів Порошенко.

У своїй промові Порошенко зазначив, що додому повернулися справжні Герої.

"Володя Жемчугов - справжній Герой, людина, на яку постійно тиснули тим, що "Україна про тебе забула і за тебе ніхто не бореться...". Я хочу, щоб зараз почув весь світ: ми своїх не кидаємо", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що, незважаючи на тиск, українці не зламалися.

"Юра був і залишається працівником міжнародної організації, і розрахунок був дуже простий - ні мандат ООН, ні мандат ОБСЄ - ніхто не був здатний захистити, якщо вони вирішать залякати, затягнути, взяти в полон, але ні Володимир, ні Юрій не зламалися", - зазначив глава держави.

Порошенко також заявив, що звільненню з полону бойовиків Володимира Жемчугова і Юрія Супруна сприяли його особисті переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Величезна кількамісячна робота з повернення українських героїв Володі Жемчугова і Юри Супруна, робота, в якій були задіяні і рідні, і близькі, і дружини, і вся наша (гуманітарна - ред) група в Тристоронній контактній групі, і спецслужби. І, безумовно, мої особисті переговори з Путіним посприяли тому, що після тривалого часу, коли нам не вдавалося витягнути жодного з українських заручників, - відпустили двох дуже знакових людей", - заявив він.

Президент доручив переговорній групі активізувати роботу зі звільнення ще 45 українських заручників, місце перебування яких відомо.

"Я доручаю робочій групі та Ірині Геращенко (представнику України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи - ред) продовжити нашу роботу, щоб ті 45 заручників, місце перебування яких нам відомо, зробити все, щоб їх повернути додому. І тих, місце перебування яких невідоме, щоб повернути додому", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 17 вересня, на Донбасі з полону бойовиків були звільнені ще двоє українців: Жемчугов і Супрун. Тяжкопораненого Жемчугова, у якого ампутовані кінцівки та вибиті очі, терористи утримували в полоні близько року. Співробітника ООН Супруна - з квітня поточного року.

Відзначимо, за офіційними даними СБУ за станом на 14 вересня, в заручниках бойовиків перебувають 112 осіб - цивільні та військові.

"Вірю, що за війною прийде перемога", заявив звільнений з полону Жемчугов

Звільнений з полону бойовиків на Донбасі Володимир Жемчугов на зустрічі з президентом висловив упевненість у тому, що за війною прийде перемога, і його рідне місто Красний Луч звільнять від російських окупантів.

"Хочу подякувати всім, хто боровся за мене. Я людина, яка родом з Донбасу, я росіянин за національністю, народився і виріс на Донбасі, колишній шахтар, але так склалося, що я по-іншому почав мислити, ніж прості люди на Донбасі, яких на сьогоднішній день просто обдурили, розповідаючи, що тут (в Україні - ред) фашисти, нацисти", - заявив Жемчугов.

"Так склалося, я отримав гарну освіту і зміг розібратися між чорним і білим, і я став на сторону білого, і такі ж, як я, патріоти України, в окупації стали на боротьбу проти цієї підлої російської, гнилої окупації, яка по-гнилому веде війну проти України", - додав він.

"В окупації не побоялися взяти в руки зброю і почати боротися з російськими окупантами та українськими зрадниками, які стали там на сторону російської армії, російського окупаційного режиму ... Вірю, що за війною прийде перемога, і моє рідне місто Красний Луч звільнять від російських окупантів, і люди почнуть там жити нормально", - зазначив Жемчугов.

Супрун: я був упевнений, що українська влада робить все можливе для нашого звільнення

Співробітник ООН Юрій Супрун подякував президенту Порошенку і всім причетним до звільнення його з полону бойовиків.

"Дуже важко передати і висловити свої почуття, які у мене в душі про те, що повернувся додому, повернувся на Батьківщину", - сказав Супрун.

"Я є співробітником ООН і зобов'язаний бути стриманим у своїх емоціях і, в певному сенсі, в своїх висловлюваннях, але коли мені говорили після мого "затримання" і "арешту", що мене кинули, що про мене забули: "Ти залишишся тут на невизначений термін, і ніхто тобі не допоможе", я в це не вірив", - додав Супрун.

За словами Супруна, він був упевнений, що українська влада робить все можливе для його звільнення з полону.

"Я знав і розумів, що моя держава, наш уряд, люди, які за це відповідають, не забудуть нас, тих, хто були незаконно арештовані і незаконно утримувані на території "ДНР" та "ЛНР". Я за це дуже вдячний, тому що ми тут зі своїми сім'ями, повернулися додому і будемо далі працювати. Дякую, пане президенте", - зазначив звільнений з полону українець.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 789 | Додав: adminA | Теги: полонені, мої переговори, звільнення, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]