Пт, 2024-04-26, 16:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:46
Поруч з найбільшим вулканом Ісландії сталася серія землетрусів
Інші останні Новини світу
Поруч з найбільшим ісландським вулканом Катла значно зросла сейсмічна активність. За останні дні вчені зафіксували декілька невеликих землетрусів. Підземні поштовхи досягли магнітуди 3.0.

"Це один з найбільш небезпечних вулканів, тому ми пильно стежимо за ним. Землетруси поруч з Катла трапляються регулярно, однак досить незвично, що зараз серії маленьких землетрусів стаються практично раз в десять хвилин", - розповів Палл Ейнарссон з Університету Ісландії.

Зазначимо, що науковці поки що не вміють передбачати точний час виверження вулканів, проте відомо, що землетруси можуть передувати вулканічній активності.

У 2010 році виверження вулкана Ейяфьятлайокудль, який значно менший за вулкан Катла, на кілька діб паралізувало авіасполучення в усій Європі через хмари вулканічного попелу.

Катла вивергається раз на 80 років, при цьому останній раз він прокидався в 1918 році. Востаннє в Ісландії вивергався вулкан Грімсвотн. Його виверження почалося 21 травня 2011 і тривало близько тижня, за матеріалами Газета.Ru

.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1383 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]