Пт, 2024-04-26, 17:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:46
Повернути тротуари пішоходам вимагають кияни
Інші останні Столичні новини - новини Києва

На сайті Київради збирають підписи під петицією з вимогою заборонити парковку на тротуарах і повернути тротуари пішоходам.

Автор звернення Богдан Гдаль вимагає на міському рівні затвердити заборону на парковку на тротуарах, або ж лобіювати внесення відповідних змін до постанови Кабміну "Про правила дорожнього руху". Виняток можуть становити місця, спеціально визначені міською владою і позначені спеціальною розміткою.

Діючі правила вільно трактуються водіями. Так, згідно з пунктом 10.15.в, стоянка на тротуарах заборонена за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які залишили 2 метри від краю тротуару. Однак часто водії розцінюють цей пункт як дозвіл зайняти весь тротуар.

Тому автор петиції пропонує обмежити дію, або скасувати цю норму, а замість цього зробити акцент на нормі 10.15.б: "Стоянка на тротуарах заборонена, крім місць, позначених відповідними дорожніми знаками, встановленими з табличками".

Крім того, автор петиції пропонує посилити вимоги до стоянок, які відводяться міською владою на тротуарах. Наприклад, відводити під парковки тільки ті ділянки, які фактично не використовуються пішоходами.

Від столичної влади також вимагають посилити відповідальність водіїв за незаконне паркування.

"Тротуари - це не просто пішоходна зона. Це суспільний простір. Це простір, в якому люди зустрічаються, спілкуються, милуються архітектурою, відчувають себе комфортно. Вільні незаймані території міста не менш важливі по архітектурі і ландшафту. Вони скріплюють місто в цілісну композицію, дозволяють місту "дихати", а городянам відчувати себе комфортно", - пише автор петиції.

Відзначимо, що ця петиція є повторною, а до завершення голосування щодо неї залишається всього шість днів. Перша така петиція набрала 5924 голосів з 10 000 необхідних.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: тротуари пішоходам, кияни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]